Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidshoofddeksel dressuurruiters vanaf 2021 verplicht op alle FEI-wedstrijden

Foto Lonneke Ruesink

Vanaf 1 januari 2021 moeten dressuurruiters te allen tijde tijdens FEI-evenementen een veiligheidshoofddeksel dragen. Afgevaardigden van nationale federaties stemden op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Fédération Equestre Internationale (FEI) in Moskou vóór de algemene regelverandering die van invloed is op alle bereden disciplines.


Deze vernieuwde regel verplicht alle ruiters om een goedgekeurd  veiligheidshoofddeksel te dragen wanneer ze op FEI-wedstrijden zijn. Tijdens de prijsuitreiking en het afspelen van het volkslied mag de cap of veiligheidshoed nog wel worden afgenomen.

Traditie

“Traditie is belangrijk in onze sport, maar het is moeilijk om het advies van de medische gemeenschap niet op te volgen,” zei Frank Kemperman, voorzitter van de FEI-Dressuurcommissie. “Er is geen echt krachtig argument tegen het gebruik van beschermende hoofddeksels in de dressuur, behalve dat het een traditie is.”

 

In het oorspronkelijke voorstel was de begindatum een jaar eerder, maar om fabrikanten voldoende gelegenheid te geven om aan de vraag van veiligheidshoeden, die aan de veiligheidsnorm voldoen, tegemoet te kunnen komen is de datum op 1 januari 2021 gezet.

Bron: FEI/Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Veiligheidshoofddeksel dressuurruiters vanaf 2021 verplicht op alle FEI-wedstrijden

 • Maarten Aerts

  En hoe zit dat dan met Reining?
  Aangezien de regel van toepassing is op alle bereden FEI disciplines…

 • Conrad Beck

  Jammer! Zelf beslissen had ik beter gevonden.
  Natuurlijk is er niets tegen veiligheid te zeggen (Toschlag Argument)…

 • Johan Dijkman

  “Veiligheidshoofddeksel”… U bedoelt een veiligheidshelm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook