Ga naar hoofdinhoud

De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door

In januari start de KNHS-FNRS Springcompetitie weer voor de manegeruiters! Afgelopen jaar kon de Springcompetitie niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. We zijn blij dat het dit jaar wel weer kan! Deelnemers strijden om de titel ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’ en met alle deelnemers van het Ruitersportcentrum kan er gestreden worden voor de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. Er zijn drie categorieën: S40, S60 en S80.

Ruiters die bij een FNRS Ruitersportcentrum rijden en in het bezit zijn van een geldig KNHS Ruiterpaspoort mogen deelnemen aan de springcompetitie. Door deel te nemen aan een lokale selectie bij een FNRS Ruitersportcentrum kun je je selecteren voor de regiofinale. Tijdens de vier regiofinales worden de 12 hoogstgeplaatste ruiters per categorie afgevaardigd naar de halve finale. Daarvan gaan de 20 beste deelnemers per categorie naar de finale. Deze wordt verreden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo waar het voor alle ruiters een groot feest wordt om te rijden. Ruiters met een KNHS startpas kunnen helaas niet deelnemen aan de springcompetitie.

Bekijk hier de locaties en data van de springcompetitie.

Bron: KNHS

Eén reactie op “De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door

  • Maarten

    goeie zaak heeft veel te lang geduurd voordat dit er was, zit competitie alleen voor dressuur was goed maar waarom nooit voor springen?.

    kwam vroeger de nieuwe aanwas vooral van boeren en buiten lui,nu en in toekomst ,als we alle boeren hebben Weggepest,alleen nog van burgers lees FNRS.
    en dat is goed want er zit bij de FNRS.bazen(m/v) een hoop kennis en horsemanship terminste als ze in deurne geweest zijn.
    daar kregen we van alles een beetje mee,van voltige t/m vierspan rijden zeer ruim voldoende om jonge ruiters van een solide basis te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.