Ga naar hoofdinhoud

Ehrens en Boelhouwer voor de NOS-camera over beëindiging samenwerking

Rob Ehrens met teamveterinair Arie Hoogendoorn en Iris Boelhouwer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het NOS Sportjournaal ging vandaag langs bij Rob Ehrens en Iris Boelhouwer over de beëindiging van de samenwerking tussen de KNHS en Ehrens als bondscoach van de springruiters. Op de nationale televisie windt Ehrens er geen doekjes om: "Om zo afgeserveerd te worden, dat doet pijn."

Boelhouwer zegt tegen de NOS: “Zestien jaar is een hele lange periode voor een bondscoach en als we nu richting Parijs kijken, is het tijd voor een frisse wind en nieuw elan. Het is een optelsom van heel veel facetten. Iemand waarmee we veel gepraat hebben, omschreef het heel treffend: de prik is uit de cola.”

Van der Vleuten en Dubbeldam

De NOS sprak ook met Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam – Ehrens’ ‘golden boy’ die hem heel wat medailles bezorgde in de afgelopen zestien jaar. Direct vanaf het aantreden in 2005 (tegen alle verwachtingen in dubbel brons in San Patrignano). Maikel van der Vleuten, zegt ‘een beetje teleurgesteld’ te zijn in de bond en Dubbeldam meent: “Ik heb begrepen dat de chemie met de huidige topruiters minder was dan ik altijd had.”

Bekijk het NOS item hier

Uitgebreid in De Paardenkrant

Zowel Rob Ehrens als Iris Boelhouwer reageren in De Paardenkrant van deze week (nu al online beschikbaar) uitgebreid op de beslissing. Voor Boelhouwer, die nu iets meer dan een jaar in functie is als directeur topsport bij de KNHS, staat één ding als een paal boven water. “In Parijs op de Olympische Spelen moeten we er staan en daarvoor moet in alle disciplines veel gebeuren. En we moeten dus ook dingen veranderen.” Daar was de lastige beslissing om de samenwerking met Rob Ehrens te beëindigen onderdeel van. “Op persoonlijk vlak was ik het liefst nog 25 jaar doorgegaan met Rob, maar dit is een sportinhoudelijke beslissing.”

Lees hier verder

Bron: NOS/Horses.nl

5 reacties op “Ehrens en Boelhouwer voor de NOS-camera over beëindiging samenwerking

 • Ben van Zwieten

  Beste Rob, soms denk je iets te lezen waarvan je hoop dat het fake nieuws is. Helaas is het niet verlengen van je contract de harde waarheid. Wat een dramatische en onmenselijke beslissing enerzijds voor de sport maar in de eerste plaats voor jou persoonlijk.
  Je bent een kunstenaar in het omgaan met ruiters maar zeker ook eigenaren. Was er al onenigheid wist jij dat binnenshuis op te lossen naar ieders tevredenheid. De prestaties spreken voor zich en hoe het verder moet daar is maar 1 antwoord op. KNhs ga met een grote bos bloemen naar Rob, erken je fout en praat met open vizier over de toekomst. Kom dan samen met een besluit naar buiten zodat als jullie besluiten om alsnog uit elkaar te gaan, de opvolger een faire kans krijg waarbij hij Rob als adviseur kan raadplegen.
  Rob, ook tegen je fans was je toegankelijk, op een berichtje kreeg ik altijd direct respons, dat maak jou speciaal.
  Veel sterkte en hoop dat we je ook in 2022 nog mogen meemaken als DE bondscoach van Nederland.
  Groetjes,
  Ben

 • Janssen Egbert

  Wat een onbekwame technische directeur is deze mevrouw. Tijdens de Rhino crisis kwam mevrouw al niet te sterk over en nu voor de TV kwam ze al helemaal niet uit haar woorden met het beantwoorden van De vraag waarom. Vaagheid. En al zouden de leden die het eigenlijk voor het zeggen zouden moeten hebben geraadpleegd worden vliegt mevrouw eruit daar ben ik zeker van maar ook zo zeker dan weinig leden van de knhs een goede gedachte hebben bij de bond waar geldverslindende medewerkers zitten en kwablijkelijk wil de technisch directeur die haar positie wil versterken. Ben bang dat er geen manager is als Rob die de ruiters en amazones kan begeleiden tot een eenheid op het moment dat het er om doet. We gaan het zien wanneer mevrouw buiten gezet wordt, hopelijk ook voordat ze de zaak gesloopt heeft

 • Laurens Gräper

  Door het niet verlengen van de overeenkomsten van Rob en Luc verliest de KNHS twee bondscoaches met echt verstand van paardrijden, nuchter, integer en met respect voor de paarden. Mevrouw Boelhouwer heeft gezien haar arbeidsverleden ontegenzeggelijk zakelijke kwaliteiten die de KNHS goed kan gebruiken. Of ze ook geschikt is als technisch directeur topsport moet nog blijken. Vanuit dat perspectief moet zij zich schamen voor de manier waarop ze nu afscheid neemt van twee coaches maar ook voor de manier waarop ze dit in de media presenteert. Dit geldt ook voor de medewerkers van de KNHS die betrokken zijn bij dit besluit. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat mevrouw Boelhouwer in haar eentje heeft besloten op op deze manier afscheid te nemen van twee zeer gewaardeerde medewerkers. Ik kan best begrijpen dat je op een bepaald moment een andere route wenst te volgen. In mijn optiek ga je dan met je bestaande goed functionerende mensen aan tafel en bespreek je de zaken die je graag anders zou willen zien. Vrijwel altijd kom je daar op een goede manier uit. Mochten er dan toch onoverbrugbare verschillen van inzicht zijn, dan spreek je een redelijke termijn af waarin het dienstverband stopt. In geen geval was het nodig om op deze manier afscheid te temen, temeer omdat de prestaties, ook met soms minder goede of minder ervaren teams goed waren.

  Beste Rob en Luc, dank voor jullie enorme inzet en de mooie sportmomenten die jullie ons gegeven hebben. De sport heeft vele facetten waar jullie een bijdrage kunnen blijven leveren. Veel succes gewenst!

 • benieuwd welk poppetje komt opdraven..

 • MJ Kochx

  Sorry hoor, maar het comentaar van de KNHS is beneden de maat. Ehrens verdient beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.