Ga naar hoofdinhoud

Jaydee Janssens wint vierde competitiewedstrijd KNHS-Hartog Lucerne

Jaydee Janssens won afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy die is verreden bij PSC De Hoffmeijer in Ambt Delden. Mel van der Kamp en Liz Meenhuis maakten de top drie compleet.

De parcoursbouw was in handen van Jacques Wilmink en rijstijl jurylid Rob Schipper was enthousiast over de verrichtingen van de ruiters.

Hoog niveau

“Het niveau lag heel hoog, ik had eerlijk gezegd meer ponystijl verwacht”, vertelt Schipper. “De kopgroep lag dicht bij elkaar. De ruiters waren allemaal heel gemotiveerd en ik vond dat ze technisch echt goed reden. Dat zag je ook goed terug in de lijntjes.”

Punten

Bij de KNHS-Hartog Lucerne Trophy wedstrijden worden verreden over twee manches. In de eerste omloop worden de deelnemers beoordeeld op hun rijstijl en in de tweede omloop zijn het de fouten en tijd die de stand bepalen. In de eerste omloop gaf Schipper de hoogste stijlbeoordeling aan Mel van der Kamp met de fijn springende Garfield RW, in de einduitslag werd deze combinatie tweede. Uiteindelijke winnares Jaydee Janssens kreeg met haar Kyrian van Orchids ook mooie punten en werd tweede in de tweede manche wat uiteindelijk goed bleek voor de overwinning. Het beste resultaat in de tweede manche kwam op naam van Yvonne van Dis die in de einduitslag vijfde werd. Liz Meenhuis en Quinty Keur werden derde en vierde.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.