Ga naar hoofdinhoud

KNHS 2020: van miljoenenverlies naar winst naar vier ton verlies

KNHS kort geding leden

Het coronajaar 2020 zorgt voor behoorlijk wat hoofdbrekens op het KNHS-kantoor. Niet in de laatste plaats om de financiën. In maart was men nog bang voor een verlies van rond 1 miljoen, in augustus was dit omgebogen naar een kleine voorzichtige plus. Nu, als gevolg van de tweede coronagolf, lijkt een verlies van rond de 400.000 euro in 2020 realistisch.

In die begroting is waarschijnlijk ook de 519.963 euro aan overheidssteun (NOW-regeling) meegenomen. Zonder die steun zit de KNHS dus dicht bij een miljoen euro verlies.

Van der Meulen

Financieel directeur Theo van der Meulen gaf aan dat het aantal actieve startpassen op dit moment volgens verwachting duidelijk lager is dan een jaar eerder. Veel startpassen lopen wel normaal door, maar er komen geen nieuwe combinaties bij.

Flinke bezuiningingen: begroting 1,5 miljoen euro lager

Ondanks de onzekere situatie is Van der Meulen er met zijn team in geslaagd, dankzij een aantal flinke bezuinigingen, een sluitende begroting te presenteren. De begroting van 2021 is daarbij 1,5 miljoen lager dan die van 2020.

Tarieven niet verhoogd en geen indexatie

Bij de bezuinigingen is geprobeerd de directe gevolgen voor de leden zo klein mogelijk te houden. De tarieven worden niet verhoogd. Ook wordt er geen indexatie toegepast.

Personeelskosten omlaag, minder kosten NHC en Paard&Sport alleen online

De grootste bezuinigingen zitten in personeelslasten en het NHC. Verder zal het ledenblad Paard&Sport voortaan digitaal verschijnen. Bij voldoende belangstelling zal tegen betaling ook een printversie beschikbaar komen.
Na de gebruikelijke toelichting door de financiële commissie werd de begroting inclusief afdrachtenmodel unaniem goedgekeurd door de Ledenraad.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook