Ga naar hoofdinhoud

KNHS-directeur Patrice Assendelft op werkbezoek bij PVV-kamerlid Dion Graus

Patrice Assendelft

De KNHS plaatste gisteren een verslag over het werkbezoek van directeur Patrice Assendelft bij PVV-Kamerlid Dion Graus. "Elke twee weken bezoekt algemeen directeur van de KNHS, Patrice Assendelft, politici in Den Haag. Het doel van deze werkbezoeken is om de politiek te informeren en bij te praten over voor de paardensport belangrijke dossiers. Deze keer stond een gesprek op de planning met Kamerlid Dion Graus."

Inhoudelijk meldt de KNHS het volgende over het werkbezoek: “Graus is al 16 jaar woordvoerder dierenwelzijn voor de PVV in de Tweede Kamer. Hij heeft met veel verschillende moties behoorlijk wat dossiers kunnen beïnvloeden. Daarom vond Assendelft het belangrijk bij hem op bezoek te gaan.”

Open en lerende houding

“Graus is bekend met de paardensport en had zich goed ingelezen. Tijdens het gesprek moedigde hij de KNHS aan om met een open en lerende houding naar de eigen paardensport te kijken. Hij ziet het als de rol van de KNHS om voorop te lopen en het goede voorbeeld te geven. Dit betekent de paardensport verder ontwikkelen en verbeteren met het welzijn van het paard op de eerste plaats.”

“Assendelft gaf aan dat de KNHS op basis van wetenschappelijk onderzoek de nodige verbeteringen wil doorvoeren. Het paard staat bij de KNHS op nummer 1.”

Belang erkende en gelicenceerde instructie

“Een ander uitvoerig besproken onderwerp was het grote belang van erkende, gelicenceerde instructie op alle niveau’s ( Orun 2 t/m 5). Omdat paardrijden een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt richting het paard is het extra belangrijk dat ruiters les krijgen van gediplomeerde instructeurs. De KNHS leidt instructeurs op en op FNRS-maneges en KNHS-verenigingen door het hele land wordt les gegeven volgens het lesprogramma van de KNHS.”


“Graus was hier van onder de indruk en gaat bij de Minister het belang van gediplomeerde Orun instructie onder de aandacht brengen.”

Bron: KNHS

Eén reactie op “KNHS-directeur Patrice Assendelft op werkbezoek bij PVV-kamerlid Dion Graus

  • smeenk

    Heb met verbazing bovenstaand artikel gelezen. Uit het artikel maak ik op dat de Heer Assendelft iedere 2 weken contact met politici in den Haag heeft. Uiteraard toe te juichen om daar een voet tussen de deur te houden. Tot dusver kwam er niets in de media van deze gesprekken, ook niet van het feit dat ze er überhaupt waren. Nu Heeft Mijnheer Assendelft, als directeur van de KNHS, ook Met Mijnheer Graus van de PVV gesproken. En dit komt wel in de media??? Is dit een groter belang dan de andere gesprekken die al hebben plaatsgevonden??? De Heer Graus mag dan zijn dierenliefde duidelijk etaleren en ook enige successen op zijn conto hebben, maar hij blijft ook lid van een populistisch rechtse partij, waar bijna geen andere partij mee wil regeren. Daarnaast is hij meerdere keren beschuldigd van vrouwenmishandeling, waarbij hij de indruk wekt het welzijn van dieren boven dat van vrouwen te stellen. Ik vind het moeilijk te verteren dat iemand van een grote landelijke organisatie als KNHS zich committeert aan een type als Graus. Waarbij hij als enige in de hippische media komt met een zeer positief verhaal over de paardenhouderij. Dit riekt naar iets wat wij als paardenliefhebbers kennen als “Het voor een karretje spannen”. Mijnheer Assendelft, Als U zich al op het glibberige pad van de politiek wil begeven, geef dan van alle partijen hun standpunt over de paardensport in al haar facetten. Maar op deze manier laten zien dat er door U echt wel Uw best aan het doen bent in den Haag, daar kunnen wij als paardenliefhebbers niet veel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.