Ga naar hoofdinhoud

KNHS presenteert Talententeam online

KNHS Talententeam 2020. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KNHS presenteert het KNHS Talententeam online, want door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus is er geen publiek moment waarop dat kan plaatsvinden. Dit jaar zijn er weer elf paardensporttalenten verkozen in dit keurkorps van hippische talenten.

Het KNHS Talententeam is de top van de piramide van het KNHS Talentenplan en bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

Het KNHS Talententeam van 2020

   1. Marten Luiten (Winschoten), Geboortedatum: 25-10-2001. Toppaard: Fynona. Teamlid sinds 2020.
    Marten Luiten debuteert dit jaar als enige dressuurruiter tussen de amazones in het KNHS-talententeam. Marten behaalde in 2019 met zijn toppaard Fynona indrukwekkende resultaten. Het paar werd tweemaal Nederlands kampioen bij de Junioren en op het EK wist het duo drie zilveren medailles in de wacht te slepen: voor het team, individueel en in de Kür. Marten verwacht van zijn deelname aan het talententeam: “Ik hoop heel veel ervaring op te kunnen doen en nieuwe dingen te leren. Daarnaast denk ik dat mijn deelname aan het talententeam mijn bekendheid als ruiter zal vergroten en mijn prestaties zichtbaarder zullen worden.”
   2. Levi Driessen (Esch). Geboortedatum: 30-06-1999. Toppaard: Giraldi. Teamlid sinds 2020.
    In de zomer van 2019 won Levi met Giraldi zilver op het NK eventing voor Young Riders en tijdens het EK in Maarsbergen was hij lid van het team dat brons wist te winnen. In september 2019 behaalde Levi met Giraldi een bronzen medaille met het Young Riders team op het CCI3* EK in Maarsbergen. Hij verwacht van zijn deelname aan het talententeam het volgende: “Dit is mijn eerste jaar als talententeamlid. Ik verwacht dat ik veel zal leren en dat mijn deelname zal helpen met mijn doelen te behalen in de sport.”
   3. Maud de Reu (Zwolle). Geboortedatum: 07-01-1999. Toppaard: Webron N.O.P..Teamlid sinds: 2019.
    Maud de Reu wist in 2019 op het NK in Ermelo het brons te winnen. 2020 begon al goed voor Maud met individuele overwinningen op de internationale wedstrijd in Genemuiden, ook was zij daar lid van het winnende Nederlandse team. Alle resultaten behaalde Maud met Webron die inmiddels N.O.P. achter zijn naam heeft staan. Maud is opgenomen in het Paralympisch kader. Haar doelen voor dit jaar zijn: “Ik vind
    het heel belangrijk dat zowel Webron als ikzelf gezond, fit en gelukkig blijven in wat we doen en hoop ik onze stijgende lijn van afgelopen jaar te kunnen blijven vasthouden.”
   4. Lars Kersten (Egchel). Geboortedatum: 17-02-2000. Toppaard: Dobbey. Teamlid sinds: 2019.
    Lars Kersten won in 2018 met zijn toppaard Dobbey zilver op het NK Young Riders. Waarna hij in 2019 een bijzonder succesvol jaar aaneenreeg. Met Dobbey won Lars bij de senioren de CSI3* GP van Kronenberg. Bij de Young Riders werd hij Nederlands Kampioen met H-Cassino en op het EK veroverde hij goud met het team en individueel brons. Zijn doel dit jaar is: “Ik zou graag de senioren een landenwedstrijd rijden en daarnaast stappen maken waardoor ik op CSI3* en 4-ster concoursen mee kan doen met de top.”
   5. Kimberly Pap (Nunspeet). Geboortedatum: 22-05-2000. Toppaard: Vloet Victory. Teamlid sinds 2020.                                                                             In 2018 werd Kimberly Pap met Vloet Victory KNHS Indoor Kampioen bij de Junioren. In datzelfde jaar maakte ze deel uit van het gouden Juniorenteam op het EK. In haar debuutjaar bij de Young Riders in 2019 won Kimberly met Vloet Victory op het EK een zilveren teammedaille. Individueel behaalde ze een zilveren en in de Kür een bronzen plak. Kimberly haar verwachtingen zijn: “Ik denk dat deel uit maken van het talententeam een goede toevoeging zal zijn. Dat ik ervaring op kan doen en met oog op de toekomst die ervaring vervolgens weer goed in kan zetten.”
   6. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge). Geboortedatum: 20-06-2000. Toppaard: Greenpoint’s Cupido. Teamlid sinds 2020.                                    In 2018, Daphne haar laatste jaar bij de Junioren, werd ze Nederlands kampioen en zorgde ze met Greenpoint’s Cupido op het EK voor een hattrick. Met het team, individueel en in de Kür veroverde ze goud. Bij de Young Riders droeg ze vorig jaar met hetzelfde paard bij aan een zilveren teamedaille en ze werd tevens reserve-kampioen van Nederland. Zij verwacht van haar eerste deelname aan het talententeam het volgende: “Ik denk dat het mij nieuwe kansen zal bieden en ervaringen die goed van pas komen in de sport. Ik verwacht leermomenten op verschillende vlakken, niet alleen op het gebied van rijden, maar ook mentaal en qua management.”
   7. Nina de Haas (Hengstdijk). Geboortedatum: 12-04-1999. Toppaarden: Cocu en Divine H.E. Teamlid sinds: 2019.                                                            In 2019 was Nina met Divine H.E lid van het Young Riders team dat op het Europees kampioenschap in Maarsbergen brons wist te winnen. Met Divine en Cocu debuteerde ze vorig jaar bij Military Boekelo en wist met beide paarden de wedstrijd uit te rijden. Nina stel haar doelen voor het komend jaar als volgt: “Ik wil graag meedoen aan het EK bij de Young Riders en daarnaast ervaring op doen bij de senioren bij Military Boekelo.”
   8. Janneke Boonzaaijer (Renswoude). Geboortedatum: 09-06-1996. Toppaarden: Campbelle WS en Champ De Tailleur. Teamlid sinds 2017.              In 2019 was Janneke met ACSI Champ De Tailleur lid van het team dat als derde wist te eindigen in de FEI Nations Cup van Strzegom. In de CCI3*-S in Kronenberg werd de combinatie derde. Ook debuteerde Janneke vorig jaar met ACSI Champ du Tailleur tijdens Military Boekelo waarbij de combinatie de wedstrijd netjes uitreed. Haar doelen voor het komend jaar zijn: “Dat ik mijzelf geen doelen stel. Ik heb gemerkt dat dat voor mij beter werkt. Ik ben van plan om gewoon lekker te blijven rijden en hopelijk goed te presteren op wedstrijden. Plezier erin hebben staat voor mij nu op nummer een.”
   9. Thalia Rockx (Roosendaal). Geboortedatum: 06-12-2000. Toppaard: Verdi de la Fazenda. Teamlid sinds: 2019.                                                              Thalia Rockx was als vijftienjarige de allerjongste Grand Prix-amazone van Nederland. In 2018 werd Thalia met Verdi de la Fazenda Nederlands kampioen bij de Young Riders. Ook won ze zilver bij de Junioren met Gerda Nova de la Fazenda. Op het EK Junioren won Thalia vorig jaar met Golden Dancer de la Fazenda teamgoud. In 2019 werd Thalia opnieuw Nederlands Kampioen Young Riders met Verdi de la Fazenda en won ze met hetzelfde paard Zilver op het EK met het Young Riders team. Haar doelen dit jaar zijn: “Ik vind het vooral belangrijk om plezier te hebben met rijden en veel te leren in de sport.”
   10. Kevin Jochems (Sliedrecht). Geboortedatum: 29-07-1995. Toppaard: Turbo Z. Teamlid sinds: 2014.                                                                                    In 2018 werd Kevin uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Hij won maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met Captain Cooper. In 2019 won hij met Cristello zilver op het NK senioren en werd twee maal derde in de 5* Grote Prijzen van Sopot en Geesteren. Met Famous H won Kevin de CSI2* Grote Prijs van Kronenberg. Eind 2019 besloot Kevin voor zichzelf te beginnen. Zijn doelen dit jaar zijn: “Ik hoop weer een paard te hebben om mee te doen aan landenwedstrijden. Ook wil ik alle nieuwe paarden die ik rijd graag naar een hoger niveau ontwikkelen.”
   11. Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke). Geboortedatum: 06-05-1995. Toppaard: TC Athene. Teamlid sinds 2017.                                                              Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. 2019 was een sportief topjaar voor Janine. Met haar TC Athene won ze tweemaal individueel goud en team zilver op het EK U25. Daarnaast werd ze vorig jaar ook KNHS Indoorkampioen U-25 en in de zomer Nederlands kampioen in deze klasse. Deze topprestaties leverde haar de titel Talent van het Jaar 2019 op. Jeanine haar doel voor dit jaar is: “Ik zou graag meedoen aan het U25 EK en mijzelf en de paarden die ik rijd verder door ontwikkelen richting de senioren.”

Bron: Horses.nl/KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook