Ga naar hoofdinhoud

KNHS verhoogt tarieven met 7 procent per 2024

Op de KNHS ledenraadsvergadering werd afgelopen woensdag onder andere aangekondigd dat de tarieven per 2024 met 7 procent worden verhoogd. "Voor 2024 is het met de enorme inflatie van de afgelopen twee jaar onvermijdelijk dat er ook bij de KNHS een prijsstijging wordt doorgevoerd", aldus financieel directeur Theo van der Meulen.

“Met een tariefsverhoging van 7% voor 2024 is men er gelukkig wel in geslaagd de totale prijsverhoging over de afgelopen vier jaar ruim onder inflatie over deze periode te houden”, aldus Van der Meulen.

Negatief resultaat

Na een flinke plus in 2022 (bijna een miljoen euro) wordt het resultaat over 2023 negatief. Dat geldt ook voor de begroting van 2024, dan stuurt de KNHS op een kleine min. “In de begroting van 2024 wordt gerekend op een klein negatief resultaat (-10K).”

Uitdagingen

De KNHS schrijft verder: “Ledenraadslid en voorzitter van KNHS-regio Zuid-Holland, Arie Hoekstra, gaf namens de Financiële Commissie aan dat er in de begroting van 2024 de nodige uitdagingen zitten. Ook gaf hij aan dat hij het overleg tussen Financiële Commissie, Bestuur en MT altijd open, transparant en positief constructief ervaart. De komende jaren moet er veel aandacht zijn voor een goede balans tussen de baten en de lasten.”

“Zowel aan de kant van de baten als aan de kant van de lasten zijn er onzekerheden en risico’s. Naast het doorvoeren van de nodige bezuinigingen moet er gekeken worden naar de inkomsten kant. Tot slot gaf Hoekstra aan om na te denken over een modernisering van de organisatiestructuur van de KNHS als vereniging. De Financiële Commissie adviseerde vervolgens positief over de voorgelegde begroting voor 2024.”

Personeelskosten

Vooral de personeelskosten bij de KNHS zijn hoog. Al jaren bestaan ongeveer de helft van de lasten van de KNHS (rond de 15 miljoen euro) uit personeel- en inzetkosten.

Bron: KNHS / Horses.nl

4 reacties op “KNHS verhoogt tarieven met 7 procent per 2024

 • Thirza

  En dan vind men het vreemd dat er steeds meer mensen niet meer lid zijn van de KNHS. Zou zeggen snij in je personeelskosten en verkoop het centrum. Er zijn genoeg terreinen waar de evenementen gehouden kunnen worden. Die vaak ook nog eens beter onderhouden zijn.

 • F.de Heer

  Dus direct inkrimpen qua personeel. En serieus ook.

 • Truus kersten

  Inderdaad personeel eruit.voor de gewone burger is het zo niet meer te betalen. Je jaagt zo alle leden weg. De kleine concoursen verdwijnen hierdoor.je wordt op de grote centra aangewezen waarvoor je geen lid hoeft te zijn van de Knhs.

 • Paulien Zonhoven

  Bij een krimpend aantal leden zou je in eerste instantie kunnen nadenken over snijden in je personeelsbestand en met name in de bovenste laag. De sport laagdrempelig houden lijkt mij een betere optie, dus zorgen voor je leden en ze zien te behouden. Stoppers krijg je niet eenvoudig weer terug en zo maak je een tendens dat het ieder jaar duurder zal worden. Kortom weer een bewijs dat er bij besturen meer komt kijken dan ad hoc besluiten maken. Toekomst visie is nodig. We zijn alweer bijna terug bij de jaren 70 en zo wordt paardensport weer een elitesport. Maar ach wat geeft het: de managementlaag behoudt haar salaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.