Ga naar hoofdinhoud

KNHS voorzitter: ‘Als Efteling en Ikea kunnen, moeten wedstrijden ook mogelijk zijn’

De coronapandemie en de maatregelen die door het kabinet zijn genomen om de verspreiding te remmen waren uiteraard onderwerp van gesprek op de KNHS Ledenraad. De KNHS werkt aan een protocol om de wedstrijdsport weer op te starten, aldus KNHS-voorzitter Cees Roozemond. De verwachting is dat de wedstrijdsport half december weer kan worden opgestart.

De situatie rondom de coronacrisis kwam op vele punten terug tijdens de bijeenkomst. Roozemond gaf aan dat het voor nu wachten is op de kabinetsbesluiten die 19 november verwacht worden.

Half december

KNHS-directeur Theo Fledderus meldde in de ledenraad dat ‘vanuit de sport de verwachting is uitgesproken dat half december de wedstrijdsport weer opgestart kan worden.’

Protocol

Daarnaast gaf voorzitter Roozemond aan dat in de eerder gehouden vergadering van de Sectorraad Paarden (SRP) is afgesproken een protocol op te stellen waarmee het mogelijk moet zijn de wedstrijdsport spoedig te hervatten.

Efteling en Ikea

“Als we naar de Efteling kunnen en met zijn allen naar de Ikea mogen, dan moet het ook mogelijk zijn om een protocol te maken waarmee we de wedstrijdsport weer kunnen opstarten”, aldus de KNHS-voorzitter.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “KNHS voorzitter: ‘Als Efteling en Ikea kunnen, moeten wedstrijden ook mogelijk zijn’

 • marcel dufour

  Dat hele verbod op paardensport wedstrijden is belachelijk en raakt kant noch wal.
  Je mag wel een trainingsconcours houden maar geen wedstrijd.
  Terwijl beide gebeurtenissen identiek zijn aan elkaar met als enig verschil dat er nu geen klassement opgemaakt mag worden.

  Zij die het wel begrijpen mogen het me uitleggen.

 • carcom

  @marcel dufour, ik ben het met je eens, het verbod van wedstrijden en clublessen is heel jammerlijke zaak. Je kunt in theorie met 30 in een binnenbak rijden, maar je mag geen clubles geven met meer dan 3 personen. Ook buiten niet. Er is duidelijk maatwerk nodig op sportief gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook