Ga naar hoofdinhoud

Kostenbesparing zorgt voor positief resultaat over 2018 bij KNHS

Op de ledenvergadering van de KNHS meldde de financieel directeur Theo van der Meulen dat de KNHS in 2018 een positief resultaat heeft behaald. In 2018 nam het ledenaantal van de KNHS fors af (8%), waren er 7% minder wedstrijdstarts en werden er dus ook minder startpassen afgegeven. Toch realiseerde de KNHS een positief resultaat van 193.000 euro

In 2018 zijn het aantal lidmaatschappen gedaald met 8%. De belangrijkste oorzaak is volgens de KNHS de samenvoeging van verschillende soorten lidmaatschappen tot één lidmaatschap per persoon. Ook was er een daling van 7% in het aantal wedstrijdstarts en een afname van de startpasvolumes. De grootste daling is te zien in de KNHS-regio’s Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. De KNHS gaat onderzoeken welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen.

2 procent minder baten

Hiermee zijn de baten van de KNHS zijn in 2018 2% lager uitgekomen dan begroot. Belangrijkste oorzaak is minder inkomsten uit het Nationaal Hippisch Centrum, de startpassen en contributies.

Kostenbesparing

Kostenbesparingen in 2018 hebben er toe geleid dat de uitgaven in 2018 5% onder de begroting zijn gebleven. Dit heeft geleid tot een positief resultaat van  193.000,- euro.

Financiële commissie positief

De financiële commissie van de KNHS, onder leiding van mevrouw Elizabeth Rosheuvel, is positief over de jaarrekening en adviseert de Ledenraad akkoord te gaan. De Ledenraad keurt de jaarrekening unaniem goed. Een verkorte versie van de jaarrekening is te vinden in het jaarverslag 2018. Dat jaarverslag wordt binnenkort gepubliceerd.

Bron: Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Kostenbesparing zorgt voor positief resultaat over 2018 bij KNHS

 • E Jochems

  Profit is an illusian, cash is a fact.
  Het is niet zo heel ingewikkeld om boekhoudkundig aan een positief resultaat te komen.
  Ben benieuwd naar de jaarrekening, waarom word deze niet meteen gepresenteerd als deze is goedgekeurd? Waarom moeten de leden er nu op wachten?

 • Peter

  terugloop van inkomsten, door kostenbesparing van de leden, minder knhs leden in het zuiden door veel “manege wedstrijden”
  veel starts buiten mededinging dus zonder startkaart
  Proficiat KNHS een sigaar uit eigen doos door de kosten zeer hoog op te voeren.
  zeker in vergelijk met Belgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook