Ga naar hoofdinhoud

KWPN over weren van tuigpaarden en -rijders door KNHS: ‘Onbegrijpelijk’

Hengstenkeuring Tuigpaard 2019, toen nog in de Amaliahal van de KNHS - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Afgelopen weekend bracht Lammert Tel in de pers dat tuigpaarden en tuigpaardrijders niet meer welkom zijn op het KNHS-centrum, sterker nog: dat hun wagens niet eens meer op het door de KNHS en KWPN gedeelde parkeerterrein van het Nationaal Hippisch Centrum mogen worden geparkeerd. De KNHS heeft zich nog altijd niet duidelijk uitgelaten over de kwestie, het KWPN inmiddels wel.

In een reactie aan Horses.nl meldt het KWPN:

“Het KWPN respecteert de standpunten van de KNHS maar betreurt hun patstelling die naar ons idee ook volledig onterecht is. Wat maakt een tuigpaard anders dan een Gelders, dressuur- of springpaard?”

“Het KWPN heeft welzijn hoog in het vaandel staan. De tuigpaarden worden hier door een team van professionals en toegewijde medewerkers getest zonder gebruik van hulpmiddelen, met als doel om hun natuurlijke aanleg in te schatten.”

Blijven in gesprek

“Om de deuren van het Nationaal Hippisch Centrum te sluiten voor het tuigpaard an sich, is wat ons betreft dan ook onbegrijpelijk.”

“Wij beraden ons over de locatie van de komende tuigpaardevenementen, en zullen hier zodra dit bekend is over communiceren. In de tussentijd blijven wij in gesprek met de KNHS, want wij geloven nog steeds dat je als sector samen sterker staat.”

Lees ook:

Bron: Horses.nl

3 reacties op “KWPN over weren van tuigpaarden en -rijders door KNHS: ‘Onbegrijpelijk’

  • Jan Jonas

    Arrogantie ten top er is niet veel veranderd, sinds de NBVR werd op gegeven. Het is en blijft mensen werk.

  • Maarten

    Knhs:woke maakt meer kapot dan u lief is!!!

  • nanda

    De knhs word meer en meer een sportbond voor de top en de subtop die grotendeels worden betaald door de gewone landelijke ruiters en rijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.