Ga naar hoofdinhoud

Protocol voor oefendressuur, -springen en -cross

De KNHS liet al eerder weten dat zij mogelijkheden zagen om op korte termijn weer oefenconcoursen uit te schrijven en nu is er ook een protocol voor deze activiteiten. Er kan volgens de KNHS per 1 juni weer gereden worden voor juryleden en dus voor winstpunten.

Vanaf 1 juni mogen er weer buitenactiviteiten, die niet onder wedstrijden en competities vallen, plaatsvinden. “Het kan voor elke discipline en in de buitenlucht. Op deze manier kunnen wedstrijdsporters voor officiële KNHS-juryleden verschijnen, maar ook voor winstpunten rijden en verder werken aan hun trainingsdoelen. Wedstrijdpaarden kunnen dan ook weer op pad.”

Geen klassement en prijzen

Er wordt geen klassement opgemaakt. “Je rijdt echt voor jezelf en niet voor prijzen”, aldus de KNHS.

Er gelden duidelijk regels waar organisaties aan dienen te voldoen. Het is nog steeds essentieel dat de regels van de overheid en het RIVM worden nagestreefd, om een tweede golf van het coronavirus te voorkomen.

Protocol

De KNHS en partner FNRS maakten drie weken geleden al een paardensportprotocol voor maneges, verenigingen en stallen. Dat kunnen ze gebruiken bij hun gemeenten als daarom wordt gevraagd. Ook zijn er posters ontwikkeld die op de accommodatie opgehangen kunnen worden om de geldende maatregelen aan bezoekers kenbaar te maken.

Toestemming vragen

Het door de KNHS ontwikkelde aanvullend protocol gaat in vanaf 1 juni. In dit protocol staat beschreven binnen welke richtlijnen en voorwaarden bepaalde paardensportactiviteiten weer plaats kunnen vinden. “Het aanvullende protocol kan gebruikt worden door lokale paardensportaanbieders om toestemming te vragen bij gemeenten”, aldus Van der Heijden. Zolang er geen officiële wedstrijden worden georganiseerd, worden er ook geen afdrachten berekend voor organisatoren.

Aanvullend protocol.

Bron: KNHS/Dressuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook