Ga naar hoofdinhoud

Penningmeester Frankena herbenoemd op 72e KNHS-Ledenraad vergadering

Gisteren vond de 72e vergadering van de KNHS-ledenraad plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Op de agenda stonden de vaststelling van de zetelverdeling van de ledenraad voor 2019, de herbenoeming van KNHS-bestuurslid Hidde Frankena en de presentatie van algemeen directeur Theo Fledderus over de voortgang van het transitieproject ‘Van hand veranderen.’

In de presentatie over ‘Van hand veranderen’ liet Theo Fledderus aan de ledenraad zien waar de werkorganisatie op dit moment staat om richting 2020 de vorig jaar vastgestelde doelstellingen uit het transitie traject te behalen.

Nieuwe ontwikkelingen wedstrijdsport

In de wedstrijdsport zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen gestart. Zo vindt er begin april een eerste pilot plaats van jeugdrubrieken in de dressuur, waarbij jongeren alleen tegen leeftijdsgenoten strijden. Het nieuwe KNHS concours-programma voor wedstrijdorganisatoren bevindt zich in de testfase en eind 2019 wordt gestart met het opstarten van een programma voor meer positieve en educatieve feedback in de jurering van de dressuursport.

Vernieuwing instructeursopleiding

De ingezette vernieuwing van de KNHS-instructeursopleiding lijkt nu al een succes met 110 cursisten voor de opleiding aspirant instructeur en 130 cursisten voor het verkorte traject. Daarnaast is er gestart met het organiseren van hippische leergangen op het Nationaal Hippisch Centrum. Met het nieuwe initiatief ‘geef de jeugd een stem’ is de KNHS gestart met het werven en opleiden van jongeren van 16 t/m 25 jaar. Het doel ervan is een grotere inspraak voor jongeren in de ontwikkeling van de paardensport op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. Theo Fledderus sloot de presentatie af met de boodschap dat de KNHS 2018 financieel afgesloten heeft met een positief resultaat. Dit wordt in de volgende ledenraadsvergadering in juni uitgebreid toegelicht en besproken.

Zetelverdeling

Na de presentatie van de algemeen directeur geeft financieel directeur Theo van der Meulen een toelichting op de vast te stellen zetelverdeling van de ledenraad voor 2019. De zetelverdeling wordt als volgt vastgesteld: Regio Groningen 1 zetel, Regio Friesland 1 zetel, Regio Drenthe 1 zetel, Regio Overijssel 2 zetels, Regio Gelderland 5 zetels, Regio Utrecht 3 zetels, Regio Noord-Holland 4 zetels, Regio Zuid-Holland 6 zetels, Regio Zeeland 1 zetel, Regio Noord-Brabant 4 zetels, Regio Limburg 2 zetels, mendistricten 3 zetels, aangespannen sport 1 zetel, nationale vereniging endurance 1 zetel, nationale vereniging reining 1 zetel, nationale vereniging voltige 1 zetel en de bondsatletencommissie 1 zetel.

Herbenoeming penningmeester

Hidde Frankena werd unaniem herbenoemd als penningmeester van het KNHS-bestuur. Hiermee gaat Frankena zijn derde termijn in als bestuurslid. Voorzitter Cees Roozemond prees de inzet, professionaliteit en collegialiteit van Frankena die vervolgens gekscherend antwoordde dat het positieve resultaat van 2018 ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de unanieme instemming met zijn herbenoeming. Tevens sprak hij zijn dank uit voor het in hem gestelde vertrouwen en kijkt hij er naar uit om zijn laatste termijn als penningmeester voor de KNHS te mogen vervullen.

Bron: KNHS/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook