Ga naar hoofdinhoud

Rob de Bruin vrijgesproken door FEI Tribunaal

Rob de Bruin was na de internationale 3* voltige-wedstrijd in Ermelo geschorst door de FEI en nadat de Bruin dit aanvocht bij het Tribunaal werd het jury-lid vrijgesproken. De Bruin werd door de FEI beticht van het voortrekken van het Duitse team en niet op tijd ingrijpen wanneer er in de wandelgangen gesproken werd over een mogelijke illegale wissel.

Op de 3* wedstrijd in Ermelo afgelopen mei ging het gerucht rond dat het Duitse team de formatie voor de routine van zaterdag na de routine van vrijdag zou veranderen. De Bruin overlegde dit gerucht als zogenaamde President Ground Jury met zijn mede juryleden en deze kwamen samen tot het besluit te wachten tot de routine en dan actie te ondernemen. Waarom moest er actie ondernomen worden op basis van een gerucht, was de vraag die bij allen opkwam.

‘Help, Prevent, Intervene’

De FEI vond echter dat De Bruin al voor de tijd in had moeten grijpen en het team voor de routine had moeten diskwalificeren onder het mom ‘Help, Prevent, Intervene’ (Helpen, Voorkomen, Ingrijpen).  De FEI beschuldigde daarbij het jurylid van bevoordeling en dat hij de actie van het Duitse team bewust door de vingers had gezien.

FEI zaak niet goed op orde

In de rechtszaak voor het Tribunaal werd duidelijk dat de FEI haar zaakjes niet goed op orde had. Uit het besluit gepubliceerd op 26 september blijkt dat de FEI voornamelijk af ging op eigen aannames en de feiten naar eigen hand zette om hun eigen theorie te ondersteunen. Het Tribunaal concludeerde dat Rob de Bruin, die werd bijgestaan door mr. Gea Stibbe, juist gehandeld heeft en legde het besluit van de FEI terzijde. De Bruin is daarom vrijgesproken.

Bekijk hier het besluit.

Bron: FEI/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Rob de Bruin vrijgesproken door FEI Tribunaal

  • Michiel

    Gerechtigheid.

    Na het lezen van de uitslag begrijp ik nog steeds niet waarom de FEI deze zaak is begonnen. Ik mag toch hopen dat een jury niet vooraf een team of deelnemer diskwalificeert op basis van geruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook