Ga naar hoofdinhoud

Osaka

Osaka (Escolar x Florencio I x Jazz)

Osaka P (Escolar x Florencio) foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201903492
GEBOORTEDATUM 10-4-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 1,5% (LAAG)
STOKMAAT 1.74 m
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager

Fokker & Eigenaar: Pegagus Stables, Bentelo
Mede-eigenaren: Joop van Uytert en Bart Blaauwgeers, Heerewaarden

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 7,50
Draf (2x) 8,50
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 8,50
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 82,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Osaka is een sterk gebouwde en goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. De romprichting is een fractie neerwaarts. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een fractie zware hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, voldoende lengte en goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien een fractie bokbenig gesteld en van voren gezien een fractie toontredend gesteld. Het achterbeen is licht gebogen. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit, de hengst heeft aan beide achterbenen een piephak. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld en licht ongelijk.

Afstamming:
Osaka is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Escolar, de hengst die onder Hubertus Schmidt internationaal zeer succesvol heeft gepresteerd in de Grand Prix. Moeder Capri P (elite pref EPTM-dres PROK) stamt af van de keurhengst Florencio. Deze zeer goed geteste merrie behaalde in de EPTM een score van maar liefst 88,5 punten, waaronder vijf maal een negen en komt uit de bekende stam van Huub en Tiny van Helvoirt. Naast Osaka dient Capri P ook als moeder van de KWPN-hengst Grenoble (v.Bordeaux). Tevens bracht Capri P Irendy P (v.Jack Sparrow) en Jefferson P (v.De Niro) die respectievelijk op Z1- en Z2-niveau geklasseerd zijn. Grootmoeder Orendy (ster pref prest van Jazz) dient als moeder van de KWPN-hengst Zhivago (v.Krack C), alsmede de Zware Tour-paarden Anderson P (v.Painted Black) en Estados (v.Krack C) en het Z1-dressuurpaard Scaramouche. De moederlijn vervolgt zich met de Welbekende keur preferente prestatiemerrie Endy (Ulft x Amor), wiens nafok zowel gepresteerd heeft in sport als fokkerij. Endy dient als moeder van de NMK-kampioene en Z2-geklasseerde Andy, het internationale Grand Prix-paard Broere Karmijn, het Lichte Tour-paard Zendy en is grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal internationaal presterende dressuurpaarden. Bovendien is Endy grootmoeder van de KWPN-hengsten Charmeur, Zuidenwind en Viento Uno W.

Onderzoekrapport:
Osaka is een imponerende, sympathieke hengst met zeer veel werklust en een goed tot zeer goede instelling. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zeer krachtig en goed van overstap, maar zou nog constanter mogen doortreden. In draf beweegt de hengst met zeer veel afdruk en zweefmoment. De draf heeft een goede takt, ruimte, en een achterbeen dat ruim voldoende tot dragen komt. De galop is zeer krachtig, heeft zeer veel zweefmoment en veel balans. Osaka beweegt met veel tot zeer veel souplesse, een zeer goede balans met veel schakelvermogen. Osaka heeft in beweging veel kracht en voorwaartse drang. Als dressuurpaard heeft Osaka veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Osaka kan in beweging het zweefmoment verbeteren en kracht en afdruk toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Capri P is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die zeer goed in het dressuurpaarden model
staat en over veel uitstraling beschikt.
Het hoofd is sprekend met een heel mooi groot oog.
De hoofd-halsverbinding is licht.
De hals is goed van lengte, vorm en bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en ligging.
De rug is ruim voldoende van lengte en is ruim voldoende bespierd.
De lendenen zijn sterk bespierd en goed aangesloten.
De croupe is hellend en goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is licht sabelbenig.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld met iets lage verzenen.
Het fundament straalt veel kwaliteit uit.
De stap is actief, zuiver en goed van ruimte.
De draf is zeer gedragen met een opvallend goed achterbeengebruik.
De galop is actief, goed van ruimte met een hele goede balans.

Capri P heeft in 2010 tijdens de EPTM het volgende resultaat behaald:
Stap 8,5, Draf 9,0, Galop 9,0, Souplesse 9,0, Houding en Balans 9,0, Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8,5, Aanleg 9,0. Totaal: 88,5 punten.

Stokmaat: 1.65m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Osaka P (Escolar x Florencio) foto: Melanie Brevink-van Dijk