Ga naar hoofdinhoud

O’Toto van de Wimphof

O’Toto van de Wimphof (Toto jr x Riccione x Sandro Hit)

O’Toto van de Wimphof (Glock’s Toto jr x Riccione) foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201903824
GEBOORTEDATUM 6-4-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,0% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.70 m
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager

Fokker: Carla Rienks-Kramer
Eigenaren: Fokker, Eelco Rienks en Joop van Uytert, Heerewaarden

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 8,50
Draf (2x) 9,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,50
Houding en balans 8,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 86,50
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
O’Toto van de Wimphof is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De romprichting is een fractie neerwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is ruim voldoende van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte, ruim voldoende van bespiering en licht gezonken. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en ruim voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld en een fractie lang. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
O’Toto van de Wimphof is een zoon van de internationale Grand Prix-hengst GLOCK’s Toto Jr., de Totilas-zoon die zich zowel in de sport als fokkerij bewijst. Met O’Toto van de Wimphof krijgt GLOCK’s Toto Jr. zijn zesde directe zoon bij het KWPN-goedgekeurd. De moeder van O’Toto van de Wimphof is Rastede (elite pref IBOP-dres sport-dres PROK van Riccione). Zij is zelf Z2-geklasseerd en is eveneens de moeder van de KWPN-hengst Just Wimphof (v.de Niro), die succesvol in het ZZ-Zwaar wordt uitgebracht. Rastede wist op te vallen met een IBOP-score van 84,5 punten, waaronder een 9 voor de draf en de aanleg als dressuurpaard. Ook kwam ze als beste merrie uit de bus tijdens de finale van de Pavo Cup. Rastede bracht in combinatie met Sezuan een dochter die op de KWPN-NA-keuring wist te overtuigen met hoge cijfers. De moederlijn gaat via Sandro Hit-dochter Sabriena terug op de merrie Fiella (v.Classiker). Fiella dient als grootmoeder van een groot aantal sportpaarden, waaronder de Zware Tour-paarden D’angelo, Dolcetto-O en Ferra de Jeu, alsmede de Lichte Tour-paarden Aniko en Esprit. Verder in de moederlijn vinden we de Donnerhall-dochter Fantastica, zij staat bekend als de volle zus van dressuurvererver en Grand Prix-hengst Blue Hors Don Schufro.

Onderzoekrapport:
O’Toto van de Wimphof is een eerlijke, sympathieke, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en looplust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is zeer goed van takt, is actief en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is expressief, zeer goed van ruimte, heeft een goede afdruk, een zeer opvallende voorbeentechniek met veel schoudervrijheid en een goed ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is goed van kracht met zeer veel balans en ruimte, veel lichaamsgebruik en gedragenheid. O’Toto van de Wimphof beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, veel zelfhouding en zeer veel balans waarbij de expressie in zijn voorhand zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft O’Toto van de Wimphof veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
O’Toto van de Wimphof kan in beweging voorbeentechniek en rijdbaarheid en instelling verbeteren en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Rastede is een aansprekende, zeer rijtypische en goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling.
Het hoofd is aansprekend met een mooi oog.
De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, lengte en bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is licht gezonken, goed van lengte en goed van bespiering.
De lendenen zijn goed bespierd en ruim voldoende aangesloten.
De croupe is hellend, ruim voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is licht sabelbenig met een iets scherpe pijpinsteek.
De koten zijn ruim voldoende van lengte en correct gesteld.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De voeten zijn goed gevormd, goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
De stap is goed van ruimte en heeft veel souplesse.
De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen heeft een mooie heffing vanuit de voorknie.
De galop is krachtig, goed van ruimte, gedragen en heeft ruim voldoende souplesse.

Rastede heeft in 2008 tijdens de IBOP het volgende resultaat behaald:
Stap 7,5, Draf 9,0, Galop 8,5, Souplesse 8,5, Houding en Balans 8,5, Rijdbaarheid en Bewerkbaarheid 8,5, Aanleg 9,0. Totaal: 84,5 punten.

Stokmaat: 1.66m / Kleur: donkerbruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

O’Toto van de Wimphof (Toto jr x Riccione) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk