Ga naar hoofdinhoud

Outsider 

Outsider (Jukebox x Cavalier x Indoctro)

9 Oster Lindet (v. Jukebox x Umosa v. Cavalier). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER 528003201905784
GEBOORTEDATUM 15-5-2019
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP SP 1,7% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.77 m
KLEUR SCHIMMEL BRUIN GEBOREN
WFFS geen drager
Fokker
A.J. ROOSJEN

Verrichtingscijfers


Stap 6,50
Draf 6,50
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 7,50
Reflexen (2x) 7,50
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 7,50
Instelling 7,50
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 75,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Outsider DK is een royaal ontwikkelde, hengst die royaal in het rechthoeksmodel staat, met een neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en ligging. De schoft is zeer goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is royaal van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en iets strak. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien een fractie frans gesteld. Het achterbeen is lang. De koten voor en achter zijn voldoende van lengte en goed gesteld. Het fundament is royaal ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn royaal ontwikkeld, breed van vorm en voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn laag.

Afstamming:
Outsider DK is een zoon van de achtjarige KWPN-hengst Jukebox (v.Padock du Plessis), deze hengst is succesvol op 1,40m-niveau. De moeder van Outsider DK is de merrie Umosa (v.Cavalier), Umosa die we kennen als moeder van Cosun (v.Up to Date), die met Holger Wulschner op vijfsterrenniveau heeft gesprongen. Ook gaf ze de springpaarden Eumosa (v.Vittorio) uitgebracht in het 1,50m, Fumosa (v.Up to Date) liep in het 1,45m en Humosa (v.Up to Date) sprong in het 1,40m. De hengst Next in Line (v.Jukebox) die eerder werd goedgekeurd, is een volle broer van Outsider DK. De tweede moeder is de merrie Nirmosa (v.Indoctro), die het 1,35m-springpaard Cirmosa (v.Vainqueur) gaf. De derde moeder is de merrie Irmosa (v.Adios), die naast Nirmosa ook de merrie Rimosa (v.Burggraaf) bracht, die op 1,50m-niveau heeft gesprongen. Als we dan verder in de lijn terug kijken, zien we de bekende combinatie van de volbloed Uppercut xx en de hengst Sinaeda.

Onderzoekrapport:
Outsider DK is een goed te rijden hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en zwaarmoedig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is actief met ruim voldoende tot goede ruimte, ruim voldoende balans en iets zwaarmoedig. Outsider DK springt ruim voldoende met het lichaam naar boven met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende lichaamsgebruik. Outsider DK springt met een ruim voldoende beentechniek. Outsider DK lijkt ruim voldoende voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel  vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Outsider DK ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Goed.

Fok/aanparingsadvies:
Outsider DK kan maat en formaat toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Umosa staat in het springpaardenmodel en heeft veel maat en formaat.
Het hoofd is iets lang en voldoende sprekend.
De nek is gemiddeld van lengte.
De hals is lang, komt iets diep uit de borst en mag meer aansluiting hebben naar de schoft.
De schoft is hoog en loopt lang door.
De schouder is licht steil gelegen.
De rug is week.
De lendenen zijn lang en sterk.
De croupe is gemiddeld van lengte en hellend.
Het voorbeen is zeer correct.
Het achterbeen is licht sabelbenig.
De kootstand is correct.
De hoeven zijn voldoende breed en correct van vorm.
Het fundament is zeer hard en droog.
De stap is voldoende ruim en correct.
De draf is voldoende ruim. Het gebruik van het achterbeen is wel krachtig, maar het achterbeen mocht sneller ondertreden.
De galop is ruim en sterk, maar kon meer bergop zijn.

Stokmaat: 1.73 m / kleur: schimmel

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.