Ga naar hoofdinhoud

Achtjarige James Cleary mag bij Cian O’Connor komen trainen

James Cleary Foto Instagram The Irish Field

De Ierse springruiter Cian O'Connor zag in het blad The Irish Field een foto van de achtjarige James Cleary die met zijn pony in prachtige stijl over een enorme heg springt. O'Connor was zo onder de indruk dat hij de ponyruiter spontaan aanbood om bij hem op Karlswood Stables te komen trainen.

James Cleary is acht jaar oud, heeft een pony genaamd Little Paddy Brown en geniet van springen en van het rijden in het terrein met zijn vader en oom, een jockey, in zijn geboorteland Ierland. Onlangs was hij weer bij hen tijdens een jacht, toen een enorme haag verscheen van ongeveer 1,40 meter hoog. Terwijl sommige volwassenen liever een andere route namen, zeilden James en zijn pony in perfecte stijl over de gigantische sprong.

‘Dapper en zorgeloos’

Paul Cleary, de vader van James, vertelde dat slechts drie ruiters die haag die dag hadden gesprongen, waaronder zijn zoon. “Dat is James”, zegt hij. “Hij is zo dapper en zorgeloos. Net als zijn pony.” Samen zijn ze pas elf jaar oud. Vanaf zijn derde jaar zit James op de pony’s. Hij traint iedere dag na schooltijd en heeft dan vier pony’s te rijden.

Training bij O’Connor

Cian O’Connor ontdekte de foto van James Cleary en die met zijn pony de enorme heg springt. De bronzen medaillewinnaar van de Spelen in Londen was zo onder de indruk dat hij James direct een training aanbood bij hem op stal. O’Connor: “Een ongelooflijke foto van de achtjarige James Cleary, hij laat zien hoe hij met veel moed, een prachtige stijl en met veel balans de een enorme haag springt.” Volgens de springruiter is Cleary’s staaltje van rijkunst een voorbeeld. “Dit soort vakmanschap is misschien een van de belangrijkste factoren waarom Ierland weer zo’n goede ruiter voortbrengt.”

James’ ouders waren blij met de toezegging van Cian O’Connor. Paul: “Dat zou een geweldige optie zijn. Het is iets zijn waar James van droomt.” Inmiddels zijn de contacten gelegd en in de zomer willen ze elkaar ontmoeten.

Bron Daily Mail

Eén reactie op “Achtjarige James Cleary mag bij Cian O’Connor komen trainen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook