Ga naar hoofdinhoud

Adviesbureau beëindigt samenwerking met Hannoveraner Verband na Iran-deal

Het adviesbureau Schade & Partner heeft de samenwerking met het Hannoveraner Verband beëindigd. Dit heeft het adviesbureau vandaag in een persbericht bekend gemaakt. Reden hiervoor is de mogelijke betrokkenheid van het bureau bij de omstreden Iran-deal.

Na 19 jaar samenwerking besluit het gespecialiseerde adviesbureau voor paardenbedrijven Schade & Partner, van eigenaresse Dr. Christa Finkler-Schade, de samenwerking met het Hannoveraner Verband te beëindigen. Doel van de samenwerking was om fokkers en paardeneigenaren te voorzien van advies en ondersteuning op het gebied van dierenwelzijn, gezondheidszorg en beheer. Daarnaast werden gezamenlijk seminars en een jaarlijks symposium over de paardenhouderij georganiseerd. Aan deze jarenlange samenwerking is nu een einde gekomen.

Aanleiding

Als reden worden de “geschillen in het bestuur van het Hannoveraner Verband” genoemd. De algemeen directeur en directeur Fokkerij van het Verband, Dr. Werner Schade, krijgt vooral kritiek. Hij is de echtgenoot van de directeur en mede-oprichter van het adviesbureau, dat ook het jaarlijkse symposium en wedstrijd organiseert. Er is hierover al langere tijd onvrede binnen het Verband.

Voornaamste discussiepunt is echter de Iran-deal. Een paar jaar geleden werd door het Hannoveraner Verband een deal gesloten met een Iraanse zakenman. Hierbij werden paarden op de veiling in Verden aangekocht, geëxporteerd en vervolgens in Iran opnieuw geveild met ondersteuning van Werner Schade en Manfred Schafer, voorzitter van het Verband. Verkochte paarden gingen op transport naar Iran, ondanks het feit dat ze nog maar voor de helft betaald waren. Het Verband liep daarmee zo’n 200.000 euro mis, wat tot hevige discussies binnen de organisatie leidde.

Dubbele pet

Twee weken geleden werd in Verden de structurele hervorming, die al enige tijd aan de gang is, besproken. De Raad van Bestuur heeft toen een vermindering van het aantal bestuursleden voorgesteld en scheiding van de functies van Werner Schade die momenteel zowel algemeen directeur als directeur Fokkerijbeleid is. Maar hierover wordt komende week door de afgevaardigden beslist.

In de discussie is de rol van het adviesbureau Schade & Partner herhaaldelijk het gespreksonderwerp. Eigenaresse van het bedrijf, Christa Finkler-Schade, heeft in een persbericht laten weten dat er nu een einde komt aan de samenwerking met het Hannoveraner Verband.

Persbericht

Na 19 jaar samenwerking beeindigt het gespecialiseerde adviesbureau voor paardenbedrijven Schade & Partner voor de samenwerking met het Hannoveraner Verband. Doel van de samenwerking was om fokkers en paardeneigenaren te voorzien van advies en ondersteuning op het gebied van dierenwelzijn, gezondheidszorg en optimaal beheer. Daarnaast werden gezamenlijke opleidingen (Verdener Pferde Seminars) en een jaarlijks symposium over actuele kwesties van de paardenhouderij georganiseerd.

De laatste tijd wordt in de vergaderingen van het bestuur van het Hannoveraner Verband ook ons adviesbureau betrokken. Sommige bestuursleden hebben als doel, de fokdirecteur en algemeen directeur van het Hannoveraanse Verband, Dr. Ing. Werner Schade, een ​​belangenconflict aan te spannen om hem in het openbaar in diskrediet te brengen. Werner Schade heeft het bedrijf in 2000 samen met zijn vrouw Dr. Ing. Christa Finkler-Schade opgericht. Bij aanvang van zijn werkzaamheden voor  het Hannoveraner Verband in 2006 nam hij ontslag bij het adviesbureau.

Het was de uitdrukkelijke wens van de toenmalige directie om de samenwerking met het adviesbureau, dat sindsdien door Dr. Ing. Christa Finkler-Schade alleen wordt geleid, om door te gaan. Alle stappen en maatregelen met betrekking tot de samenwerking werden besproken en overeengekomen met de Raad van Bestuur. Dr. Werner Schade heeft sindsdien geen activiteiten meer uitgevoerd voor Schade & Partners. Belangenverstrengeling of financiële voordelen heeft zich nooit voorgedaan.

De samenwerking tussen het adviesbureau en Hannoveraner Verband was een goed initiatief om geïnteresseerde fokkers te helpen en belangrijke knowhow te bieden voor de moderne paardenhouderij. Vanwege de actuele gebeurtenissen en in het belang van het bedrijf kan de langdurige samenwerking niet worden gehandhaafd. Het adviesbureau Schade & Partner zal zijn overige activiteiten buiten de vereniging voortzetten.

 

Lees ook: Hannoveraner Verband discussieert over Iran-deal en verdeeldheid bestuur

 

Bron: St. Georg/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook