Ga naar hoofdinhoud

Alexander Onyschenko in Duitsland gearresteerd

De Oekraïnse multimiljonair Alexander Onyschenko is in de buurt van Bremen gearresteerd. Onyschenko wordt in zijn vaderland ervan verdacht de Oekraïnse staat zo'n 100 miljoen euro afhandig te hebben gemaakt. Er werd al eerder een arrestatiebevel uitgevaardigd, maar er was weinig kans dat Duitsland de oligarch, die rijk werd in de handel in gas en olie, zou arresteren en uitleveren.

Nadat Onyschenko in 2016 zijn thuisland ontvluchte, vestigde hij zich aanvankelijk in Londen, maar runt de laatste jaren een stal in Herzlake in Emsland. Na de aantijgingen publiceerde hij opnames en andere informatie, waaruit bleek dat andere Oekraïense politici mogelijk betrokken waren bij corruptie.

Kans op uitlevering

Onyschenko is in de paardenwereld een geliefd man en investeerde miljoenen in de aankoop van kwaliteitsvolle paarden. Zelf nam hij in 2012 deel aan de Olympische Spelen in Londen en verwezenlijkte daarmee zijn grootste droom. Er bestaat nu een redelijke kans dat Onyschenko aan Oekraïne wordt uitgeleverd.

Bron: St. Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook