Ga naar hoofdinhoud

Badgasten Nijmeegse Waalstrandjes verjaagd door Koniks

Afgelopen zijn verschillende badgasten lastig gevallen door Konikpaarden op de Nijmeegse Waalstrandjes. Imke van Kampen vertelde op AD.nl zelfs dat een van de paarden anderhalf uur op haar handdoek heeft gelegen.

“Acht grote paarden met een veulen bij onze handdoeken. Ik schrok en rende weg”, aldus Van Kampen, die toen ze omkeek zag dat een van de paarden op haar handdoek was gaan liggen. “Dat beest bleef anderhalf uur liggen. Vlak naast mijn tas met telefoon, water en zonnebrand.”

Sluiproute

Staatsbosbeheer was volgens boswachter Teunissen verrast door de terugkeer van paarden op ‘verboden’ terrein, maar heeft zelf geen meldingen gehad hierover. De sluiproute die de Koniks hebben gebruikt om de hekken, die vorig jaar zijn geplaatst om de paarden van de eerste strandjes te houden, is waarschijnlijk gevonden.

Teunissens collega Daan Meeuwissen stuitte bij zijn inspectieronde afgelopen week op de drooggevallen grond onder het tweede bruggetje (‘t Zeumplankje) in het gebied. Nauwelijks water te bekennen. “Via die weg konden de paarden waarschijnlijk alsnog het Waalstrand bereiken”, aldus Meeuwissen, die deze route direct heeft afgezet met extra prikkeldraad en ook gelijk nog een oproep deed om vooral afstand te houden van de Koniks. “Aai niet, voer niet. Zo voorkom je dat ze opdringerig worden en van ieder mens eten gaan verlangen.”

Bron: AD.nl

2 reacties op “Badgasten Nijmeegse Waalstrandjes verjaagd door Koniks

  • jan jonas

    Normale reactie van deze half wilde paarden. Paarden en koeien zoeken ook, met deze temperatuur het water op. Niet zo verwonderlijk, maar Staatsbosbeheer moet beter opletten en mensen waarschuwen dat ook dieren in het water gaan staan. Dieren zien hun water als waar zij in kunnen staan, als er koeien in het water hadden gestaan, werden die door de paarden verjaagt, nu zijn dat mensen. Een normale reactie. Maar mensen snappen dat niet.

  • Annemarieke

    Prikkeldraad? Dat is allang bij paarden verboden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook