Ga naar hoofdinhoud

Britse ruiters springen in de bres om Australiërs te helpen

De aanhoudende bosbranden in Australië hebben niet alleen miljoenen koala's en kangoeroe's het leven gekost, maar hebben ook stallen verwoest. Meerdere Britten proberen daar geld voor in te zamelen. Mike Etherington-Smith, voorzitter van de Britse Eventingsport, zamelt geld in om te kunnen doneren aan de Australische Hippische Federatie. "We zien allemaal hoe verschrikkelijk de situatie daar is en het zou fijn zijn als wij als ruiters de paardeneigenaren daar kunnen ondersteunen."

De Facebook-groep ‘We support Australia charity auction‘ had afgelopen maandag meer dan 4.000 leden en veilt onder andere dekkingen van goedgekeurde hengsten, lessen en paard-gerelateerde producten. Daarnaast heeft Dressage Online, waar ruiters video’s van proeven kunnen uploaden om te laten beoordelen, deze maand een Charity Class opgericht. “Je moet je medemensen in deze verschrikkelijke tijd bijstaan. Hoe meer hoeven op de middellijn, hoe beter”, aldus een woordvoerder.

Bron: Horse & Hound

Eén reactie op “Britse ruiters springen in de bres om Australiërs te helpen

  • Marlies

    Hoe sneu dat dit geld nooit bij de ruiters terecht zal komen. Australische federatie is een van de meest corrupte. Geld zal alleen naar de bestuursleden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook