Ga naar hoofdinhoud

Brugse Koetsiers halen coronapaarden opnieuw van stal

Foto Facebook Brugse Koetsiers

Na meer dan drie maanden halen de Brugse Koetsiers hun paarden weer van stal. Aanstaande zaterdag is de heropstart van dit unieke toeristische aanbod. Koetsiers bieden al sedert 1875 ritten door de Brugse binnenstad aan.

Door de coronacrisis konden de koetsiers uit Brugge ruim drie maanden hun werk niet doen. Maar met het versoepelen van de maatregelen kunnen ze weer hun ritten gaan maken. De nodige protocollen werden goedgekeurd. De voorbereidingen zijn getroffen, de koetsen Corona-veilig uitgerust, de paarden kregen nieuwe hoefijzers, de paardenkapper kwam langs,  en de trouwe viervoeters werden al wat ingelopen omdat ze corona-kilo’s kweekten tijdens de meer dan drie maanden verplichte Lock down.

Vanaf zaterdag staan de vakkundige koetsiers weer klaar om door de historische binnenstad in het prachtige UNESCO- werelderfgoed, de klanten persoonlijk in meerdere talen door Brugge te gidsen. 

De Brugse Koetsiers hebben dertien rijtuigen en ongeveer 70 paarden. Zo’n 55 koetsiers rijden de toeristen rond. Bij een normaal jaar zijn dat circa 200.000 toeristen.

Bron Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook