Ga naar hoofdinhoud

Oost-Groningen: geen bewijs voor paardendiefstallen

Op social media werden de afgelopen tijd talloze berichten geplaatst en gedeeld over vermeende paardendiefstallen in Oost-Groningen. De politie Westerwolde plaatste nu een bericht op facebook waarin wordt gemeld dat er nog geen enkele aangifte gedaan is van diefstal van paarden. Wel was er een melding van een automobiliste die door personen werd aangezien als 'paardendief' en is klemgereden.

De politie meldt dat zij de afgelopen tijd regelmatig gebeld zijn: “Wij ontvangen de laatste paar weken veel meldingen uit ons Oostgronings gebied over verdachte situaties bij weilanden waar paarden in lopen. In de meeste telefoontjes wordt gezegd dat personen bezig zijn met voorbereidingen om de viervoeters te stelen. Wij hebben op de meldingen gereageerd maar tot nu toe hebben we geen concrete aanwijzingen dat er paardendieven actief zijn.”

Auto’s en kentekens

“In de meldingen worden vaak auto’s beschreven en ook kentekens genoemd. Uiteraard zijn we blij met die informatie. De genoemde wagens zijn door ons op diverse manieren in de systemen bekeken maar ook dat heeft tot nu toe geen verband gelegd met mogelijke paardendiefstallen.”

Social Media

Op social media verspreiden zich de berichten over de vermeende diefstallen ook als een lopend vuurtje. “Er worden auto’s en personen beschreven en kentekens gepubliceerd. Ook wordt opgeroepen zoveel mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Met dat laatste kunnen wij het in algemene zin natuurlijk alleen maar eens zijn.”

Auto klemgereden

De politie is niet blij met verdachtmakingen van personen: “Het wordt anders als er door deze berichten mensen in een kwaad daglicht komen te staan. Er is bij ons zelfs al een melding van een automobiliste die door enkele personen als verdacht werd gezien en werd klem gereden. Dat is uiteraard niet de bedoeling.”

Bron: Horses.nl/Politie Westerwolde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook