Ga naar hoofdinhoud

Rowan S. mogelijk de cel in voor paardendiefstal

Foto: Lonneke Ruesink

Rowan S. die eerder werd veroordeeld voor het ontvoeren van zijn baby Hannah, moet mogelijk opnieuw de cel in. De man zou volgens de officier van justitie tien maanden gevangenisstraf en twaalf maanden rijontzegging moeten krijgen, onder meer omdat hij zeker drie paarden zou hebben verduisterd.

De rechtbank in Den Bosch boog zich maandag over deze zaak. De nu 29-jarige verdachte werd in mei 2019 aangehouden op een recreatiepark in Oost-, West- en Middelbeers. Hij zou hebben geholpen bij het doorverkopen van paarden, maar betaalde de eigenaren geen cent terug. Rowan S. gaf steeds andere namen op bij zijn handel.

Ingereden op gedupeerde

Volgens het Openbaar Ministerie is hij eerder dat jaar ook met zijn auto met hoge snelheid ingereden op een van de gedupeerden. Hij heeft zich vervolgens niet bekommerd om het slachtoffer. Verder zou hij met een paardentrailer aan de haal zijn gegaan en een nacht hebben doorgebracht in een bed and breakfast zonder te betalen. Zijn slachtoffers komen uit onder meer Boxtel, Gemert, Lierop en Schijndel. Rowan S. zou hen opgelicht hebben tussen november 2017 en eind april 2019.

Lees ook:

Derde gestolen paard teruggekocht door eigenaar

Ook derde gestolen paard getraceerd, slachtoffer moet 5.500 euro betalen

Twee van de drie paarden terug bij slachtoffers van Rowan S.

Brabantse paardendief blijkt baby-ontvoerder Rowan S.

Babyontvoerders maken ook slachtoffers in paardensector

Bron: Omroep Brabant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook