Ga naar hoofdinhoud

Demonstrant in Chicago ‘steelt politiepaard’ en galoppeert door stad

Bron: Still ABC Chicago.

In diverse Amerikaanse steden zijn de afgelopen dagen protesten uitgebroken na de dood van een zwarte arrestant. Daarbij komen ook rellen en plunderingen voor. Veel van het nieuws uit de VS is schokkend, maar een paar opmerkelijke filmpjes van de ongeregeldheden in Chicago tonen een man die beweert een politiepaard te hebben gestolen. Hij rijdt er al joelend mee door de straten, terwijl verderop traangas wordt afgevuurd.

Eén filmpje is gemaakt door de man zelf, terwijl hij door de stad galoppeert. Hij roept dat hij het paard gestolen heeft van de politie en wordt toegejuicht door andere demonstranten. Op een ander filmpje is de man zelf te zien, op het veronderstelde politiepaard, dat platenbont blijkt te zijn.

Urban cowboy

Er bestaat echter ook een ‘urban cowboy’ in Chicago, die met bonte paarden regelmatig door de stad rijdt. Ook dat is een zwarte man met een rasta kapsel en een vergelijkbare bodyprotector. Het kan dus zijn dat het ‘stelen van het politiepaard’ een gevalletje ‘fake news’ betreft.

Incident met politiepaard in Houston

In de stad Houston vond tijdens betogingen een ernstiger incident plaats, met een echt politiepaard. Daar werd een demonstrante overlopen. Het zou niet de bedoeling zijn geweest en de burgemeester van Houston heeft inmiddels excuses gemaakt. Er komt een onderzoek naar dit incident.

Bron: YouTube / ABC / Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook