Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Hubert verslaat publiekslieveling Imondro

De overwinning in de Grote Prijs van Luttenberg op de Noordelijke Tuigpaardendag werd zaterdag door de jury toegekend aan KWPN-hengst Bommelsteyns Hubert (v. Cizandro) met Lambertus Huckriede. Het publiek ging echter terecht uit haar dak voor de winnaar van Ambt Delden: Renvyle Imondro (v. Cizandro) met gelegenheidsrijdster Anneke Borkent. Maar voor Imondro en Borkent restte alleen het applaus, aangezien de rest van het veld niet geplaatst werd.

Imondro won in handen van Lambertus Huckriede de limietklasse, maar werd gespaard voor de Grote Prijs door hem niet van start te laten gaan in het damesnummer. “Ik ga niet kiezen tussen m’n vader of moeder, maar voor mij was Imondro de winnaar van de Grote Prijs”, biecht de zoon des huizes, Kevin Huckriede, op. Zelf reed hij Imondro bij de young riders, waar hij wat sneu uit de finale werd gehouden door de jury. Geplaatst voor de Grote Prijs werden de winnaars van de limietklasse, ereklasse, beloften en merrierubriek. Zonde was het dat er geen ruimte was voor een wildcard, zeker omdat de terechte winnaar bij de beloftes, Equifirst Jannes (v. Manno) van Leendert Veerman niet van start ging in de Grote Prijs. Verder lezen over de tuigpaarden kan nu al online.

‘Juryleden moeten beweging méér waarderen’

Met de zesde editie bouwde het Liebenberger Pferdeforum afgelopen vrijdag verder aan zijn uitstekende reputatie. Op het symposium van het Oldenburger Verband, de FN en de Deutsche Kreditbank was Andreas Helgstrand één van de sprekers. Maar ook vader Gerd en dochter Janne Sosath en genetica dr. Melissa Cox hielden interessante presentaties.

Volop van start met insemineren

Dit seizoen volgen we in de serie ‘Van veulen naar veulen’ bij Stoeterij Beltmanshoeve in Wilp het wel en wee rondom de geboorte van de veulens, hengstenkeuze en inseminaties van de merries. Voortplantingsspecialist Paard Karin Hendriks verzorgt er voor Paardenkliniek De Graafschap Dierenartsen de veterinaire begeleiding en deelt haar bevindingen over de situaties die betrekking hebben op haar vakgebied. Hoewel op een hengstveulen was gerekend werden Stephan en Evelien Haarman twee weken voor de uitgerekende datum verrast met een merrieveulen van Berlin. Inmiddels zijn ook de eerste merries weer geïnsemineerd.

Hannoveraner Verband slaat nieuwe weg in

Na de crisis bij het KWPN zijn dit jaar ook twee Duitse stamboeken aan de beurt. In Holstein stapte in januari het complete bestuur op na onregelmatigheden bij veilingen en het bestuur en de directie van het Hannoveraanse stamboek raakte ook in de problemen door dwalingen bij veilingen. In Hannover bleek afgelopen donderdag, na een marathonvergadering van meer dan tien uur, dat er nog net genoeg vertrouwen in het bestuur was. Maar er moet een boel veranderen bij het stamboek.

Supermentaliteit maakt winnaars van Cicero-kinderen

Noem ze maar eens op, Carthago Zzonen die écht goed fokken. Zoveel zijn dat er niet. Cicero Z van Paemel is misschien wel de best fokkende Carthago. Op dit moment staat Cicero op de tweede plaats van de HorseTelex Results B-ranking en op plaats twintig op de Aranking. Volgens fokker en eigenaar Luc Van Eeckhoudt is het geweldige karakter van de hengst doorslaggevend voor het succes. “Als je mij vraagt waar het succes vandaan komt, is dat de supermentaliteit.”

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook