Ga naar hoofdinhoud

Deze week in De Paardenkrant … KWPN toont de kracht van zijn fokkerij

De KWPN Kampioenschappen 2019 gaan de boeken in als zeer geslaagd. Met spannende ontknopingen van sterke sport- en fokkerijrubrieken. Maar vooral met een goede spirit. Fokkers en officials troffen elkaar in plaats van dat ze elkaar meden. De afwezigheid van een vip-tribune werkte heilzaam.

Verder lezen over de KWPN Kampioenschappen kan nu al online.

Zuid-Hollander Doron Kuipers als teamplayer naar EK in Rotterdam

Onder de rook van Rotterdam werkte springruiter Doron Kuipers zijn EK-voorbereiding af. Zijn eerste kampioenschap bij de senioren, gehouden in de stad waar hij opgroeide. Een droom die uitkomt. En één waar hij een seizoen lang naartoe gewerkt heeft.

Imke Schellekens: ‘Vóór Duitsland was stiekem wel een droom’

Een debuterende bondscoach, drie EK-debutanten en een ervaren combinatie. Dat waren de ingrediënten die goed bleken voor de zilveren teammedaille op het EK ponydressuur in het Poolse Strzegom. Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador, Floor van der Kuijl met Champ of Daily, Robin Heiden met Colourfull Cannonball en Evi van Rooij met King Stayerhof’s Jango presteerden maximaal. Daarmee gingen ze knap de Duitsers voorbij, maar moesten wel shooting star Denemarken, in alle proeven aangevoerd door Alexander Yde Helgstrand, voor laten gaan.

Subtopruiter Jeroen Bakker vaak in China te vinden

Hoewel Jeroen Bakker (28) aan het eind van zijn tienerjaren een periode goed meereed in de Subtop, besloot hij weer te gaan studeren. Na het cum laude voltooien van een Master Congnitieve Psychologie en een Bachelor Communicatieve Informatie Wetenschappen kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en richtte Bakker zich weer op de paardensport. Tegenwoordig houdt hij er een druk leven op na. Om de zes weken verblijft hij een maand als dressuurinstructeur in China. In de tussenliggende weken rijdt hij Subtop-wedstrijden op Nederlandse bodem.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook