Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Verwarring en emotie in aangespannen sport

Bij de KNHS blijven, of gaan? De Vereniging Hackneyrijders Nederland (VHN) beet vorige week donderdag het spits af met hun Ledenvergadering over dit onderwerp. Hoewel een stemming over afsplitsing van de KNHS niet op de agenda stond, werd er wel degelijk gestemd. Eerst over de voorzitter, wat het einde betekende voor Johan Wilmink, daarna over de positie van de VHN in de verhitte discussie.

Het was een verwarrende week voor liefhebbers van de aangespannen sport. Eerst kwam de KNHS met een persbericht over de stand van zaken, na overleg met het VTN-bestuur op maandag. De VTN was, volgens dat bericht, akkoord gegaan met afschaffing van de oordoppen en verder onderzoek door de onderzoekscommissie. Op donderdag vertelde de KNHS aan Horses.nl dat overeenstemming was bereikt over de onderzoeksvraag. Lammert Tel, voorzitter van de VTN, ontkende beide ontwikkelingen vervolgens in alle toonaarden. Lees het interview met voormalig VHN-voorzitter Johan Wilmink nu al online.

Tani Joosten trapt internationale carrière af met KNHS-titel

“Dit had ik niet verwacht”, luidde de eerste reactie van Tani Joosten nadat ze KNHS-titel klasse ZZ won. “Ik wel”, reageerde trainer Jurgen Stenfert stellig, die alle vertrouwen heeft in de combinatie. De negentienjarige amazone reed anderhalf jaar geleden met de in Frankrijk gefokte Elegance de Pessel (v. Diarado) nog in de klasse L en inmiddels staan ze aan de vooravond van een internationale carrière.

Lisa Nooren: ‘Tokio komt misschien te vroeg, maar wie weet!’

Lisa Nooren is bezig aan een zeer goede reeks. Vorige week wist ze de driesterren-Grand Prix van Arezzo in winst om te zetten en afgelopen weekend flikte ze dat kunststukje simpelweg nog een keer. Daarmee laat de pas 21-jarige amazone goed zien wat ze in haar mars heeft. Nadat vorig jaar haar moeder overleed, nam de amazone de sport minder serieus. Ze is nuchterder geworden en geniet van elke overwinning. De succesreeks in Arezzo is ook loon naar werken, want Lisa krijgt het niet zomaar cadeau.

Trainer Harrie Smolders: ‘Een systeem ontwikkelen waar ze op terug kunnen vallen’

Ruiter van het jaar 2018, winnaar van heel veel Grote Prijzen, individueel zilver op het EK, winnaar van de Global Champions Tour en de eerste Nederlandse springruiter die bovenaan de Wereldranglijst stond (en dat acht maanden lang) en ga zo maar door. De successenreeks van Harrie Smolders als ruiter is lang, heel lang. Maar niet alleen als ruiter is Smolders ‘top of the world’. Ook als coach behoort hij ondertussen tot de groten der aarde. Studenten als Jos Verlooy en Audrey Coulter hebben de afgelopen jaren internationale topprestaties behaald met Smolders als trainer en sinds vorig jaar is Jennifer Gates de gelukkige pupil.

Uit de oude doos: het jaar 2000

Elke paardensportliefhebber zal met warme gevoelens terugdenken aan 2000. Het jaar van de Olympische Spelen in Sydney. Het jaar van goud. Niet alleen voor Anky van Grunsven en Bonfire, maar ook voor Jeroen Dubbeldam en De Sjiem.

Fokkerijdag Stal Laarakkers: ‘Het gemak, daar gaat het in de dressuur naar toe’

Op de Paardenkrant-Horses Fokkerijdag afgelopen zaterdag bij Stal Laarakkers kregen de deelnemers een interessant en gevarieerd programma voorgeschoteld. Het is het hele management dat zorgt voor de vele successen. “Alles moet kloppen. Je hebt elkaar nodig om tot topprestaties te komen”, aldus Sjak Laarakkers, die ervan overtuigd is dat het in de dressuur steeds meer om ‘het gemak’ gaat draaien. “Het moet er uitzien alsof alles vanzelf gaat.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.