Ga naar hoofdinhoud

Deze week… VTN-voorzitter wil verder zonder KNHS

Het besluit van de KNHS om, deels stapsgewijs, afscheid te nemen van de hulpmiddelen in de aangespannen sport heeft de verhoudingen op scherp gezet. De Vereniging van Tuigpaardrijders Nederland (VTN) heeft te kennen gegeven zelfstandig verder te gaan.

Hier zit, volgens VTN-voorzitter Lammert Tel, niemand op te wachten. Volgens hem draait het niet alleen om de oordoppen en de opzet; ‘er is een vertrouwenskwestie ontstaan.’ “Wij zijn echt geen stel boeren dat per se zijn gelijk wil halen. Maar deze aanpak van de KNHS past niet binnen de good governance waar de sportbond voor zou moeten staan.” Verder lezen over de tuigpaarden kan nu al online.

ZZ-kampioene Fleur Holleman: ‘Het was vooral technisch’

Na twee dagen ponyspringsport zijn de KNHS-indoorkampioenen springen bekend. In de zwaarste klasse voor C pony’s was het goud afgelopen zaterdag voor Sara van den Hout met Yros. Een fantastische afsluiting voor deze combinatie, want de Yros is verkocht en vertrekt aanstaande zondag naar zijn nieuwe eigenaren in Jordanië. De over twee manches verreden klasse Z/DE werd een prooi voor Babette Haanschoten met haar Kensington. In het ZZ was het de één na laatste starter in de barrage, Fleur Holleman, die haar snelle Venery Dew-Drop (v. Jimmerdor de Florys ) naar de titel reed.

Pieter Devos: ‘Ik leef twee levens’

Hij zou naar Parijs gaan afgelopen weekend, maar na Den Bosch gooide Pieter Devos de planning toch maar om en koos voor het ‘kleine’ concours van Lier. Straks trekt hij met Apart (v. Larino) wel naar de Wereldbekerfinale in Göteborg. “Het wordt zijn eerste finale, maar ik heb er vertrouwen in. Als je hard blijft werken en de juiste keuzes maakt, dan komt het altijd goed.” Het lijkt wel de rode draad in het leven van de 33-jarige springruiter.

Monique Vergouwen: ‘De paarden waren het belangrijkst bij het ontwerpen van de nieuwe stal’

Het is een prachtige stal geworden, het vernieuwde complex van de Jewel Court Stud in Wellington, Florida. Een mix van ruim dertig jaar ervaring in de professionele paardenwereld, een nuchtere Hollandse kijk en de vele mogelijkheden die Amerika biedt hebben stalmanager Monique Vergouwen (47) geholpen bij het ontwerpen ervan. En iedereen is er blij mee; Vergouwen en haar collega’s, eigenaresse Eliane Cordia-van Reesema, maar bovenal de paarden.

Zo snel het kan veulens de wei op

Dit seizoen volgen we in de serie ‘Van veulen naar veulen’ bij Stoeterij Beltmanshoeve in Wilp het wel en weer rondom de geboorte van de veulens, hengstenkeuze en inseminaties van de merries. Voortplantingsspecialist Paard Karin Hendriks verzorgt er voor Paardenkliniek De Graafschap Dierenartsen de veterinaire begeleiding en deelt haar bevindingen over de situaties die betrekking hebben op haar vakgebied. De eerste drie, alle merrieveulens, zijn afgelopen weekeinde voor het eerst de wei op geweest. Het is nu even stilte voor de storm. 24 april wordt het volgende veulen verwacht.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Eén reactie op “Deze week… VTN-voorzitter wil verder zonder KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.