Ga naar hoofdinhoud

Drie paardeneigenaren slachtoffer van oplichting

Vanmorgen plaatste Omroep Brabant een bericht op hun website over de verdwijning van drie paarden. Drie eigenaren waren onafhankelijk van elkaar op zoek naar een persoon die de paarden voor hun wilde verkopen. Uiteindelijk zijn de paarden verdwenen, maar hebben de eigenaren geen geld ontvangen.

Via wijverkopenuwpaard.nl kwamen ze bij een man uit die hun paard zou verkopen. Deze man gaf verschillende namen op, merkten de gedupeerden achteraf. Inmiddels is de website uit de lucht gehaald. Hilde Bowe, Désiree van Wijk en Frans Klos brachten een paar maanden geleden hun paard voor de verkoop naar verschillende stallen in Brabant. De dieren zijn nu verdwenen en naar eigen zeggen zijn de paardeneigenaren opgelicht.

Emotioneel

Hilde Bowe is met haar man hobbyfokker: “We hebben zeven paarden. Dancing Brave wilden we graag verkopen. We hebben op internet gekeken en toen kwamen we uit bij een man die voor ons Dancing Brave zou trainen en verkopen. Hij huurt een stal in Sint Oedenrode.” Zaterdagochtend had Hilde nog contact met de bemiddelaar en hoorde ze dat haar paard is verkocht, maar ze heeft nooit geld ontvangen. “Ik ben erg emotioneel. We hebben ons paard aan hem toevertrouwd”, vervolgt Hilde haar verhaal.

Valse naam

Frans was gedwongen zijn paard te verkopen omdat hij het niet meer kon betalen. “Ik heb gezocht naar iemand die mijn paard kon verkopen”, zegt Frans. Hij kreeg te horen dat Belle Amie verkocht was en de bemiddelaar zou het geld brengen. Hij is nooit gekomen. “Ik ben toen naar de manege in Schijndel gegaan waar mijn paard stond. De eigenaresse vertelde mij daar dat de man een andere naam gebruikte. Ik kon hem daarna ook niet meer bereiken. Het is heel erg vreemd.”

Altijd wat

Désiree herkent het verhaal van Frans. Zij zocht ook naar een bemiddelaar omdat zij niet genoeg tijd meer had voor haar paard Hechicero. “Nadat ik met hem in zee ben gegaan, werd ik al snel argwanend. Hij hield vaak de boot af en hij reageerde laat op mijn appjes. Er was altijd wat met die man.” Zaterdagochtend kreeg ze te horen dat haar paard verkocht was en dat ze het geld waarschijnlijk niet meer zou ontvangen. “Sindsdien is de verkoper niet meer bereikbaar. Zijn nummer is niet meer bereikbaar.”

Maandag gaan de drie eigenaren aangifte doen bij de politie, vertellen ze aan Omroep Brabant.

Bekijk hier het Facebook bericht dat Désiree plaatste:

Bron: Omroep Brabant/Désiree van Wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook