Ga naar hoofdinhoud

Drugslab bij Jenco Stables leidde tot ‘levensgevaarlijke situatie’

De politie reed gisternacht met een pantservoertuig dwars door de stalen poort van springstal Jenco Stables in Vorstenbosch. Zij hadden informatie dat zich daar een drugslab zou bevinden. Nu blijkt dat het lab achter de manege verstopt was, tussen de strobalen. Marloes Lippens van de politie noemt de situatie tegenover het Brabants Dagblad "levensgevaarlijk".

Lippens is eenheidscoördinator synthetische drugs. Ze zegt over de 1.000 liter grote ketel die gasgestookt werd om de grondstof voor speed te produceren: “Die ketel, gestookt met een gasbrander. Zie je het voor je hier, tussen die strobalen? Bovendien bouwt zo’n ketel druk op en dus kan hij exploderen. Lijkt me ook geen succes met al die dure springpaarden achter die wand. En ze dronken en rookten ook nog.”

Zes arrestaties

Het drugslab bevond zich achter de manege, waar recent een aanbouw was gebouwd van steigermateriaal en golfplaten met wanden van opgestapelde strobalen. Het arrestatieteam ontdekte bij de inval een drugslab dat volop in bedrijf was. Zes personen werden aangehouden, twee in het lab, vier elders.

Of de eigenaar van de stal en zijn familie onder de arrestanten zijn, blijft onduidelijk volgens de krant. Jenco Stables wordt gerund door twee springamazones, die lesgeven en het terrein verhuren voor evenementen en oefenspringen. Ook verhandelen zij springpaarden. Vooralsnog heeft horses.nl geen reactie gekregen op een verzoek om commentaar aan Jenco Stables.

Bron: Brabants Dagblad / Horses.nl

Drugslab aangetroffen bij springstal in Vorstenbosch

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Drugslab bij Jenco Stables leidde tot ‘levensgevaarlijke situatie’

  • Wilco vd Meulen

    Waarom wordt er nu niet eens harder een razzia binnen de drugswereld georganiseerd Nederland is veel te soft politie justitie het leger ik weet ook wel dat er binnen politie justitie personen zitten die smerige handen en verstand hebben dat wordt al te soft aangepakt diefstal heling woningen en de slachtoffers moeten jaren wachten om het eigendom terug te krijgen ps ik klokkenluider pak het nu eens harder aan zonder genade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook