Ga naar hoofdinhoud

Echtgenoot Amerikaanse dressuurcoach Debbie McDonald levenslang geschorst

Update

Robert 'Bob' McDonald, de echtgenoot van de Amerikaanse dressuurteamcoach Debbie McDonald, is voor het leven uitgesloten van deelname in de paardensport en bij hockey wegens vermeend seksueel wangedrag met minderjarigen. De permanente schorsing bij de Amerikaanse paardensport- en hockeybond werd gisteren bekend gemaakt op de site van SafeSport.

De 73-jarige Bob McDonald was voornamelijk betrokken bij de training en opleiding van springpaarden en hunters. De USEF heeft in een korte verklaring de levenslange schorsing van McDonald bevestigd. De federatie gaf verder geen details over het vermeende wangedrag of wanneer het zich heeft voorgedaan. 

Levenslang verbod

“Het Amerikaanse Centrum voor SafeSport heeft een levenslang verbod opgelegd aan hunter / springpaardentrainer Robert McDonald voor het overtreden van de SafeSport-code. Met deze beslissing is het McDonald permanent verboden om deel te nemen, in welke hoedanigheid dan ook, aan programma’s, activiteiten of wedstrijden die vallen onder het Amerikaanse Olympische en Paralympische Comité, de USEF of aan de USEF gelieerde ondernemingen”, zegt de Amerikaanse hippische bond in een verklaring.

George Morris

De meest geruchtmakende zaak van SafeSport was die van oud bondscoach en Olympiaderuiter George Morris. Hij werd vorig voor het leven geschorst wegens vermeend seksueel wangedrag waarbij een minderjarige betrokken was.

Statement van Bob McDonald

Update: Bob McDonald heeft een statement gegeven over de schorsing:

Bron Dressage news

5 reacties op “Echtgenoot Amerikaanse dressuurcoach Debbie McDonald levenslang geschorst

 • marcel dufour

  Waar is de goede oude tijd gebleven dat je pas straf kreeg als onomstotelijk en wettelijk bewezen was dat je het delict gepleegd had?
  Blijkbaar is verdenking tegenwoordig al genoeg.

 • jan jonas

  Marcel Dufour heeft gelijk . Deze uitspraak is niet goed. Eerst moet een rechter bij z’n zware beschuldiging die onafhankelijk is een uitspraak doen. Bij een schuldig, kan een organisatie zoals hierboven staat een uitspraak doen. Als een paarden organisatie z’n zware uitspraak doet zonder vooraf een onafhankelijke rechter te laten oordelen, keurt de organisatie zijn eigen vlees en dat is niet juist. Ik begrijp het traject dat is gekozen. Als aangifte bij de politie was gedaan, kon deze man in de gevangenis terecht komen, nu wordt hem dat bespaard.

 • marcel dufour

  Jan, dit is allemaal terug te voeren op instituten die van de overheid macht hebben gekregen om eigen rechter te spelen.
  Ik ben ervan overtuigd dat een echte rechter dit binnen de kortste keren onderuit haalt.
  En als dat eenmaal gebeurd is dan zouden de verantwoordelijken die hem een levenslang beroepsverbod hebben opgelegd, met héle zware hand gestraft moeten worden.
  Zodat niemand het meer in z’n hersens haalt om politieke uitspraken te doen zonder daar bewijs voor te hebben.
  Wat George Morris is overkomen is ook een grote schande en een identiek verhaal.
  Het valt me tegen dat er in de paardensport maar weinig tegengas tegen gegeven wordt.

 • Marlies

  Heren, het is de wereld op zijn kop in Noord Amerika. Pedofilelen worden normaal gewoon los gelaten, zelfs met zwaar bewijs. Zelfs voor de naar de rechtbank gaan gaat er meer dan een jaar voorbij. Maar bij de bond is een aantijging genoeg om iemand na meer dan 25 jaar (of het nu bewezen is of niet) straf te geven. Het begint een zieke wereld te worden waarbij het er op lijkt dat het er alleen nog om gaat hoe kun je het leven van een ander kapot maken zonder enig bewijs.

 • jan jonas

  Beste Marlies. U heeft gelijk. De mensen- wereld is al een tijdje aan het veranderen ( wel te verstaan NEGATIEF). Het laatste stukke van menselijk onvermogen zien wij bij het virus uitbraak, de regie die er ooit was is zoek. Mensen krijgen met allerlei regels te maken die door mensen bedacht zijn (misschien met goede bedoelingen) maar niet uit juiste hout zijn gesneden. M.a.w. ze doen maar wat zonder hoor of wederhoor. Een bekende van mij (oud rechter) zei tegen mij”Jan de rechtspraak is zins ik weg ben, in elkaar gezakt”. Wanneer de kwaliteit zakt, veranderd het gedrag. Dus Marlies, U hebt wel een punt. Of wij dat gaan accepteren weet ik niet. De tijd zal dat wel leren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook