Ga naar hoofdinhoud

Donderdagavond paardensport op Ziggo Sport

Veel sportwedstrijden zijn er niet op dit moment in verband met het coronavirus en dat betekent dat er op sportzenders meer ruimte is voor andere zaken. Zo ook bij Ziggo Sport. De donderdagavond is de komende weken 'paardenavond' met de documentaires van Annette van Trigt.

Vanavond (donderdag 19 november) staat Vals Spel – over de val van Stal Eurocommerce – op het programma, volgende week (26 november) Obstakels over de eventingsport.

In de weken daarna worden ook andere documentaires van Annette van Trigt uitgezonden, daaronder ook nieuwe nog nooit vertoonde documentaires.

Vals Spel

In ‘Vals Spel’ gaat Van Trigt in op het dramatische faillissement van Eurocommerce, de vervolging en veroordeling van Ger Visser en zijn zoon en de ondergang van hun Olympische Springstal. Paardenliefhebber Ger Visser Sr. stond met zijn bedrijf Eurocommerce jarenlang garant voor wereldwijde sportieve successen. Met als absoluut hoogtepunt het topspringpaard London dat onder Gerco Schröder twee zilveren medailles behaalde op de Olympische Spelen van 2012. Kort daarna valt zijn vastgoedbedrijf met donderend geraas om: fraude.

De Olympische springstal gaat op dramatische wijze ten onder met als dieptepunt de veiling van de Olympische springpaarden. Topstuk London wordt voor 8,6 miljoen euro verkocht en is daarmee in één klap het duurste springpaard ter wereld. In zijn manipulaties sleept Visser Senior zijn hele gezin mee. En de Nederlandse belastingbetaler? Die draait uiteindelijk op voor het bloedbad van 1,2 miljard euro dat hij aanricht bij de banken.

Vals Spel toont de ondergang van een onverbeterlijke vastgoedmagnaat. Vijf jaar lang volgde Annette van Trigt de val van de kantorenkoning en de ondergang van zijn stal Eurocommerce. De stal blijkt ten onterechte overgenomen door zijn zoon Visser Jr. Vader en zoon worden veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk 3,5 jaar en 1 jaar. Vrouw en dochter worden vrijgesproken. Het OM en de veroordeelden hebben hoger beroep ingediend.

Obstakels

Voor Obstakels volgde Van Trigt acht maanden vader en zoon Martin en Tim Lips richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Het is het interessant om te zien hoe de vader-zoon relatie tussen Martin en Tim onder grote spanning komt te staan omdat Martin zijn eigen zoon coacht”, vertelt Van Trigt, die hoopt het grote publiek een inkijkje te kunnen geven in de eventingsport. “Veel mensen weten niet wat er allemaal bij komt kijken.”

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Donderdagavond paardensport op Ziggo Sport

  • Maike

    Ik heb geen Ziggo, maar zou de documentaires graag zien. Enig idee of ze nog op gewone TV of online beschikbaar komen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook