Ga naar hoofdinhoud

Kijk terug: Van Trigts documentaire over de Chardons

IJsbrand Chardon en Annette van Trigt in Tryon - Foto: AVT Productions

IJsbrand en Bram Chardon houden de gemoederen de laatste tijd bezig met hun stugge houding ten opzichte van het WK in de achtertuin van concurrent Boyd Exell. Wie zijn deze mannen en wat drijft ze? Documentairemaakster Annette van Trigt maakte in 2018 (richting en op de Wereldruiterspelen in Tryon) een documentaire over de twee.

Klik hier om de documentaire terug te kijken

Vlak voor de Wereldkampioenschappen 2018 in Tryon (South Carolina) wint IJsbrand Chardon het CHIO in Aken. De gelouterde menner beschikt over toppaarden met de juiste mentaliteit. ‘De Jacht op Goud’ in Amerika is begonnen.

Dood of de gladiolen

Het wordt ‘de dood of de gladiolen’ tijdens een WK dat geteisterd wordt door de dreiging van een orkaan, een chaotische organisatie, helse temperaturen en de opkomst van zijn zoon Bram.

Hoe houd je 5 paarden gezond en fit voor een dergelijk zwaar kampioenschap in een moordende concurrentie?

Annette van Trigt

Annette van Trigt volgde de voorbereidingen èn het WK in Amerika. De maakster van onder andere The Story of Totilas, Gouden Genen en Vals Spel geeft een inkijkje in het leven van de Chardons.

Première 20 september 23.00 uur

Omroep WNL zond de nog nooit vertoonde documentaire De Jacht op Goud zondagavond 20 september uit.

Klik hier om terug te kijken

 © AVT Productions

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Kijk terug: Van Trigts documentaire over de Chardons

 • MJ Kochx

  weer een interessant inkijkje in de perikelen in de paardensport.
  Jammer dat Mieke van Tergouw (ja, zo heet ze echt) abusievelijk een andere achternaam krijgt … dat had niet gehoeven.
  Wat mij verbaast, is dat er tijdens de vetcheck wordt toegestaan dat de deelnemers zich nadrukkelijk profileren bij de juryleden en ze in feite proberen te beïnvloeden/af te leiden. Dit zou niet moeten kunnen.
  En waarom zo geheimzinnig over het feit dat een van je paarden heeft vastgelegen en daarom wat stijf is? Dat zou toch met een veterinair van het beoordelingsteam voor de vet check besproken moeten kunnen worden? Deze moet toch in staat zijn om daadwerkelijke kreupelheid op basis van een echte blessure te kunnen onderscheiden van iets onschuldigs.
  Ook de opmerking van Harry de Ruijter over de juryleden getuigd van weinig professionalisme, waarom zou je ze willen diskwalificeren en wegzetten als ‘waarschijnlijk mensen met paarden, geen paardenmensen’ … je zet daarmee ook je eigen FEI te kakken.
  De Chardon-Exel vete is wel een dingetje en speelt bij beide generaties Chardon een veel te grote rol tijdens een kampioenschap (zie ook de huidige ‘strijd’ rondom het kampioenschap in Valkenswaard), ik zou zeggen, concentreer je vooral op wat je zelf doet.
  En het geheel bewijst ook maar weer ’s dat de groepsdynamiek en de teamgeest heel belangrijk is.
  Al met al een mooie documentaire, maar niet direct reclame voor de professionaliteit in de paardensport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook