Ga naar hoofdinhoud

Grote brand op stoeterij Saint-Lô, paarden gered

Le haras de Saint-Lô Foto © Archives Ouest-France

Vannacht verwoeste een grote brand twee stallencomplexen van de Franse staatsstoeterij Saint-Lô. De paarden, de meeste hengsten, die in de twee historische gebouwen stonden konden allemaal worden gered. De materiële schade is aanzienlijk, niet alleen zadels en hoofdstellen, maar ook een hele administratie, met onder meer de dekadministratie en identificatiepapieren van de paarden, is in rook opgegaan.

De brand ontstond om ongeveer drie uur vannacht. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat twee stalgebouwen van de stoeterij in de as werden gelegd. Twintig paarden die op dat moment in de stallen stonden, konden worden gered. De brand heeft grote gevolgen voor de stoeterij die midden in het dekseizoen zit. Inmiddels zijn 25 hengsten ondergebracht op een andere stoeterij.

Twee paarden moesten behandeld worden voor rookvergiftiging en stress.

Bron www.ouest-france.fr

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook