Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis’ Genua TC verkocht

Jeanine Nieuwenhuis, hier met Genua TC Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Onlangs gaf Jeanine Nieuwenhuis nog aan  dat ze zich graag met Genua TC (v. Charmeur) wilde kwalificeren voor de U25-rubriek op Jumping Amsterdam, waar ze vorig jaar met hem meedeed in de Lichte Tour, maar dat gaat niet door. De achtjarige vos is verkocht en gaat zijn carrière vervolgen in Duitsland.


“Ik wilde even wachten met bekend maken dat hij is verkocht, omdat ik gisteren met Great Lady TC heel goed heb gereden in Delft en ook een ticket heb voor Jumping Amsterdam”, vertelt Nieuwenhuis over het nieuws dat Genua is verkocht. “We waren eigenlijk niet echt met verkoop bezig, maar dit kwam toevallig op ons pad. Genua gaat naar dezelfde koper als waar Charming Lady aan verkocht is.”

Speciaal paard

Nieuwenhuis vindt het jammer, maar is wel blij dat Genua met Sophie Reef een goede amazone krijgt, waar hij alle kansen krijgt om zijn carrière in de sport succesvol te vervolgen. “Genua is een speciaal paard voor mij”, vervolgt Nieuwenhuis, die hem vanaf zijn vierde onder het zadel heeft. “Ik heb echt nog nooit een slecht concours met hem gereden en hij heeft ook echt talent voor alles.”

Successen

Nieuwenhuis boekte tal van successen met Genua TC. Zo werd ze onder andere zevende met hem op het WK Jonge dressuurpaarden in 2017, won ze zilver in het ZZ-Zwaar in 2018 in Ermelo, eindigde ze op Jumping Amsterdam vorig jaar twee keer op de derde plaats in de nationale Lichte Tour en liet ze bij haar U25-debuut met Genua onlangs in Houten direct een B-kaderscore noteren.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook