Ga naar hoofdinhoud

Kinderverjaardag eindigt in drama in Duitsland

Een vrolijk verjaardagspartijtje is afgelopen donderdag geëindigd met meerdere gewonden en een dode in het Duitse Oberschwaben.

Een 78-jarige koetsier maakte op een kinderverjaardag een gezellig ritje maken met elf kinderen en een vader. De koets reed op een weg die naar beneden afliep. Hoewel de koetsier hevig aan het remmen was, lukte het hem niet om de wagen onder controle te houden. Op nog onverklaarbare wijze raakte hij met zijn koets van de weg en botste tegen een boom. Hierbij verloor de koetsier het leven. Wat de oorzaak van het ongeluk was, is nog niet duidelijk. Er moet nog uitgezocht worden of de fout bij de koetsier lag of dat er sprake was van een technisch defect.

De begeleider die naast hem zat liep lichte verwondingen op. Een elfjarig kind werd tegen een boom geslingerd en raakte daarbij zwaargewond. Nog zes kinderen, met de leeftijd van elf of twaalf jaar, liepen lichte verwondingen op. De brandweer moest de twee paarden uit hun tuig bevrijden. De dieren hadden gelukkig geen verwondingen. De onderzoekers van de politie gaan er in eerste instantie niet vanuit dat de leeftijd van de koetsier iets met het ongeluk te maken heeft.

Bron: Stern/Horses.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook