Ga naar hoofdinhoud

Te zware ruiters worden in Keulen van paard gehaald

Paarden zijn traditiegetrouw onderdeel van de grote carnavalsparade in Keulen op 'Rosenmontag'. Dit jaar ziet de organisatie er streng op toe dat te zware ruiters en te zware koetsen uit de optocht worden gehaald. De ruiters mogen (samen met harnachement en kleding) maximaal 20 procent van het lichaamsgewicht van het paard wegen. Als ze meer wegen, kunnen de ruiters te voet verder.

Daarnaast worden ook de koetsen dit jaar gewogen. Ook daar geldt: bij te zwaar gewicht gaat het feest niet door. Waarschijnlijk lopen er vanwege de droesuitbraken in de regio sowieso minder paarden mee in de optocht dit jaar. Een van de carnavalsverenigingen heeft al gemeld dat zij geen paarden laten meelopen.

Bron: Aachener Zeitung

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Te zware ruiters worden in Keulen van paard gehaald

 • Beter zo

  Heel goed besluit.
  Als we zelf de verantwoording niet kunnen nemen dan maar iemand anders die het voor jou doet.

 • Diana

  Wat is te zwaar? Als iemand moddervet is snap ik dat. Maar er moet ook gekeken worden naar de combinatie en hoe iemand rijdt. Iemand van 100 kilo op een arabier is not done.. maar de zwaardere rassen zoals een schwartzswalder fuchs is weer een ander verhaal. Als de ruiter het paard niet hinderd is wat overgewicht minder erg dan een dunnere ruiter die zit te butsen. Maar goed ik ga ervanuit dat iedereen die meedoet ook daadwerkelijk kan rijden… Ik persoonlijk vind het nogal ver gaan. De meeste paarden krijgen een uitstekende verzoging includief paardenmasseur en osteopaat. Nogmaals als iemand werkelijk moddervet is snap ik het maar dat wil niet zeggen dat het een slechte ruiter is of dat het paard het niet aankan… en nee, ik ben zelf niet te zwaar!

 • Callin

  Diana, 20% is echt veel hoor. dat betekent dat je met 90 kilo mits met licht zadel op een gemiddelde D-pony mag – of een Arabier, die wegen ook gauw 450, en met 130 kilo op een gemiddelde warmbloed… Lijkt mij al een heel ruime norm!

 • Karin

  Precies Callin, die norm IS al enórm ruim!
  En zeker voor watmbloeden met hun vaak enorm lange ruggen.
  Als een paard al een osteopaat nodig heeft dan is rijden al discutabel. Goed verzorgd… is ook een ruim begrip. Gepamperd, ja dat wel, maar vrij rennen met soortgenoten over heuvels is wat ze nodig hebben en hoeveel ruiters kunnen dat hun paarden geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook