Ga naar hoofdinhoud

LTO: I&R kosten en handhaving verwacht in 2022

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden dat de Identificatie & Registratie van paarden in het systeem van de RVO werd ingevoerd. Sindsdien zijn er al heel wat paarden aan locaties/UBN gekoppeld, iets wat nu nog gratis is. Er zijn signalen dat er vanaf 1 januari 2022 gehandhaafd gaat worden, zo meldt LTO Paardenhouderij. Nu is dus een goed moment om de zaak op orde te maken.

Er werd eerder gemeld dat het bedrag voor het registreren van een UBN en het overschrijven van paarden naar een locatie tientjeswerk zou zijn, maar er is tot op heden geen bedrag vastgesteld. Dit betekent dat er vooralsnog geen kosten rekening worden gebracht. Een ideaal uitgangspunt voor degenen die dit nog niet hebben gedaan, want voor veel ondernemers kan deze meevaller een extra trigger zijn om het juist nu goed te regelen.

Handhaving

Verwacht wordt dat je vanaf 2022 wel een jaarbedrag voor een UBN moet betalen en ook een bedrag af moet rekenen voor het verwijderen en toevoegen van paarden van of aan de locatie. Ook zijn er signalen dat er vanaf 1 januari 2022 gehandhaafd gaat worden op registratie van de paarden op de juiste locatie.

Lees meer in het bericht van LTO Paardenhouderij

Bron: LTO / Horses.nl

Eén reactie op “LTO: I&R kosten en handhaving verwacht in 2022

  • Peet

    Zorg eerst eens dat alle (ook buitenlandse)paarden geregistreerd kunnen worden in het systeem voordat er over kosten gepraat word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.