Ga naar hoofdinhoud

Markante Noord-Hollander Henk Vroegop (79) om het leven gebracht

Hendrik (Henk) Vroegop is overleden. Vermoedelijk met geweld omgebracht, net voor z'n tachtigste verjaardag. Over de man uit Sint Pancras heeft iedereen wel wat te zeggen schrijft NH Nieuws op zijn website.

Woensdag werd het levenloze lichaam van Henk Vroegop in zijn huis gevonden. Hij zou zijn geslagen met een stoel en gestoken met een mes. Dat zegt een medebewoner van het perceel tegen de krant. Een 76-jarige dorpsgenoot zit op dit moment vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de markante Pancrasser.

Paardenman

In Noord-Holland was Vroegop bekend van de handel in de ruitersportartikelen. Jarenlang runde hij een winkel aan de Bovenweg in Sint Pancras en hij stond nog altijd op de markt met paardenspullen. Als echte paardenman bezocht hij alle hippische evenementen in de regio, als ondernemer had hij een kleiurrijke reputatie.

Tien kinderen

Vroegop was vader van tien kinderen uit meerdere relaties. Hij kwam bij de gereformeerde kerk en zou vanuit zijn overtuiging ook onderdak bieden aan verschillende personen op zijn terrein en in zijn huis. Vroegop was ook jarenlang gemeenteraadslid en richtte zijn eigen partij Kleurrijk Langedijk op na onenigheid met het CDA.

Bron NH Nieuws

5 reacties op “Markante Noord-Hollander Henk Vroegop (79) om het leven gebracht

 • Marcel Dufour

  Ik kende hem niet anders dan een geschikte opgewekte kerel die iedere week langskwam bij de manege waar ik stond in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Daar stonden toen ook nog o.a. Tanja van Malsen en Sven Harmsen. En de familie van Hilten en Eelzak, dus de man had een goudmijntje aangeboord daar.
  |edere dinsdagavond kwam hij het terrein op met zijn wagen en zijn spullen, dan gingen de deuren open en er stond dan een rij mensen te wachten die dan stuk voor stuk naar binnen mochten om wat spullen uit te zoeken. Úren stond hij daar te verkopen, hij kwam om een uur of 7 ’s avonds en vertrok rond 11 uur.

  Zo zie je maar, God’s wegen zijn ondoorgrondelijk en hij heeft aparte kostgangers.

 • Jan Jonas

  Marcel, Ik ken Henk Vroegop als verkoper van tuig arrangementen. Ik kwam hem overal tegen. Als je een zadel kwijt wilde dan belde je Henk Vroegop op en die nam dat zadel over. Ik spreek nu over de vorige eeuw, want ik stond met mijn paard ook bij die stal in Abcoude. Erg dat hij op z’n wijze aan zijn einde is gekomen. Ik hoop dat de politie die daders te pakken krijgen.

 • A

  Goh de naam zei me meteen wat toen ik dit bericht voorbij zag komen. Ik weet nog dat ik mijn borstels en andere producten van hem kocht op de keuring. Altijd goede spullen voor een goede prijs. Jammer dat mensen zo aan hun einde moeten komen, hopelijk komt er duidelijkheid wat er nu precies aan de hand was. Sterkte aan de nabestaanden.

 • marijke de rooij

  het nieuws sloeg in als een bom dat onze henk vroegop op deze gruwelijke manier is ontvallen 17jr heb ik samen met henk gewerkt voor dag en dauw altijd hard werken die henk overal heen markten braderieen concours shows enz samen met de winkel hadden een geweldig team hij was niet altijd gemakkelijk maar we hebben ook heel veel plezier en lol gehad als er wat was hielp hij je altijd we gaan hem missen ik wens zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte en kracht toe in deze zeer verdrietige tijd

 • Jos Boetekees

  Hendrik was een goede klant waarmee ik een goede relatie had.
  Ik ben geraakt wat er allemaal is gebeurd. Natuurlijk had hij veel kanten maar al met al een goed mens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.