Ga naar hoofdinhoud

Brand in huize De Haas-Ros: ‘Gelukkig werd Dirk wakker’

HIer is het vuur ontstaan in de woning van Dirk de Haas en Jorgen Ros.

Grand Prix-jurylid Dirk de Haas en Grand Prix-ruiter Jorgen Ros zijn afgelopen nacht aan een ramp ontsnapt toen er bij hun in de woning een brand ontstond. "We waren net naar bed gegaan toen Dirk dacht dat hij watergekletter hoorde, maar dat bleek geknetter van het vuur te zijn in het washok", vertelt Jorgen Ros. "Gelukkig werd Dirk wakker, want als we allebei diep hadden geslapen dan weet je niet hoe het was afgelopen."

“We hadden een hele drukke dag achter de rug”, vertelt Ros. “S’morgens was er een veulentje geboren en daarna heb ik de hele dag lesgegeven en heeft Dirk gejureerd, dus toen we net voor twaalven naar bed gingen deed ik nog even snel een was in de wasmachine.”

‘Overal water vandaan gaan halen’

Toen De Haas wakker werd van dat geknetter is hij direct gaan kijken, maar toen hij de deur van het washok opende stond alles al in vuur en vlam. “We zijn gelijk overal water vandaan gaan halen en we hebben 112 gebeld”, vervolgt Ros. “Die mensen zeiden wel steeds dat we naar buiten moesten gaan aan de telefoon, maar wij wilden proberen dat vuur te doven. Op een gegeven moment hebben we met een slang uit de badkamer het vuur aardig uit weten te krijgen, want toen de brandweer er was hoefden zij niet veel meer te blussen.”

Emotie

“De brandweer heeft toen alles nagekeken en ze vertelden ons dat we het heel goed hadden aangepakt, omdat anders waarschijnlijk veel meer schade zou zijn ontstaan”, vertelt Ros verder. “We zijn natuurlijk wel geschrokken en voor Dirk was het extra erg omdat zijn ouderlijke boerderij in 1992 ook in brand is gevlogen, dus daar kwam wel wat extra emotie bij vannacht.”

Lichte brandplekken

De twee zijn na afloop beiden door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook in hadden geademd, maar ze hoefden allebei niet mee naar het ziekenhuis. “Dirk heeft wel een grote brandblaar en wat lichte brandplekken, maar het valt gelukkig mee.”

Alles zwart

Vannacht hebben De Haas en Ros in een hotel geslapen en toen ze vanmorgen de schade kwamen bekijken bij daglicht zijn ze zich rot geschrokken. “De hele bovenverdieping is zwart en dan hebben we het vuur nog redelijk snel onder controle gekregen. Als we niet hadden geblust was de schade nog zo veel meer geweest, maar zoals het er nu uitziet moet echt de hele bovenverdieping gestript worden.”

Bron: Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Brand in huize De Haas-Ros: ‘Gelukkig werd Dirk wakker’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook