Ga naar hoofdinhoud

Brand richt enorme schade aan op paardenbedrijf, alle paarden gered

Op een manege in de buurt bij Ankum heeft zaterdag een grote brand gewoed, die enorme schade heeft aangericht. De vier paarden, die in de schuur stonden waar de brand uitbrak konden in veiligheid worden gebracht en op vier mensen die lichte rookvergiftiging hebben opgelopen na zijn er geen gewonden gevallen.

De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende gebouwen, maar had wel grote moeite om de brand onder controle te krijgen. Er moesten korpsen uit de wijde omgeving bij gehaald worden om het vuur uiteindelijk te kunnen blussen.

Hooibalen

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerster van de politie zou de brand mogelijk begonnen zijn opgeslagen hooibalen. Vanwege de hoge zomerse temperaturen zouden deze mogelijk in brand zijn gevlogen.

Schade

De schade wordt momenteel ingeschat op zo’n 6oo.ooo tot 700.000 euro.

 

Bron: NDR

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook