Ga naar hoofdinhoud

Britse Lisa Marriott ernstig gewond na ongeluk vetcheck CDI Addington

De Britse Grand Prix amazone Lisa Marriott is zwaar gewond geraakt na een ongeluk bij de vetcheck op CDI Addington. Verschillende getuigen melden dat de vetcheck erg chaotisch verliep. Zo waren er veel te veel paarden in een te kleine ruimte. Een paard haalde met zijn achterbenen uit en raakte daarbij Lisa Marriott op haar borst.

Lisa Marriott werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Naast zes gebroken ribben, waarvan twee ribben op meerdere plekken zijn gebroken, is ook haar milt gescheurd en waren er verschillende inwendige bloedingen. Haar toestand is nu stabiel maar ze ligt nog wel op de IC.

Drie maanden rust

Vanuit het ziekenhuis laat Lisa Marriott weten dat ze minimaal drie maanden niet in de buurt van haar paarden kan komen. ”Ik mag minimaal drie maanden niet in de buurt van mijn paarden komen. Het risico dat er iets gebeurd is gewoon te groot. Ik worstel mentaal met wat er komen gaat en hoe moeilijk het voor mijn zoontje is om mij zo te zien. Ik ben letterlijk kapot.”

Verantwoordelijkheid

”Ik hoop op de steun van andere ruiters. Voor mij was de organisatie niet goed genoeg en deze situaties kunnen behoorlijk gevaarlijk worden. De organisatie van Addington ging zelfs zo ver om te zeggen dat mijn paard een reputatie heeft en het dus mijn eigen schuld was. Ze aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid,” aldus Marriott.

Bron: eurodressage

Eén reactie op “Britse Lisa Marriott ernstig gewond na ongeluk vetcheck CDI Addington

  • Marion

    WOW haar paard een reputatie heeft? nou als je dat als organizatie al weet dan zou je toch denken dat ze voor de veiligheid zorgen dat er extra maatregelen worden genomen om te zorgen dat er voldoende ruimte is om ongelukken te voorkomen. Je had toch echt zo’n paard aan het einde van de rij kunnen laten verschijnen als je weet dat hij een reputatie heeft. Dus dan ben je toch echt wel verantwoordelijk als organizatie. Overigens had ik als ruiter of groom wel eerder gemeld dat dit niet ging werken als je weet dat je een paard hebt wat daar erg last van heeft. Maar dan nog waarom iets uitlokken??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.