Ga naar hoofdinhoud

Coolmore veilt dekking kampioenhengst ten behoeve van zorg Babington

Kevin Babington met Shorapur. Foto: Amy Dragoo/ www.arnd.nl

De oud-Olympiade ruiter Kevin Babington kwam onlangs in de GrandPrix-kwalificatie op de Hampton Classic Horse Show zwaar ten val waarbij hij zijn nek brak. Ondertussen zijn er verschillende inzamelingsactie gestart om de familie te ondersteunen in de medische kosten. Zo ook 's werelds belangrijkste volbloedstoeterij Coolmore Stud die een dekking van hun jonge kampioenhengst Gleneagles veilt. 

Begin september werd Kevin Babington van het Stony Brook University Hospital overgeplaatst naar het New York University Langone Medical Center in Manhattan. Hier onderging hij een vijf uur durende operatie om zijn nek te stabiliseren. Met verschillende crowdfunding acties wordt de familie van de Ierse springruiter ondersteund.

Om bij te dragen aan Babingtons medische kosten zal Coolmore een dekking doneren van een van hun interessante jonge hengsten Gleneagles. De zoon van Galileo xx was als twee- en driejarige kampioen over de Engelse mijl.

Op woensdag 18 september loopt de veiling van de dekking af. Op dit moment staat de teller op 35.000 euro.

Bron Coolmore Stud

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook