Ga naar hoofdinhoud

Engelse ruiter richt zich op paralympics na ongeluk met paard

Een Engelse ruiter, die nooit meer zal kunnen lopen nadat een paard op haar was gevallen, richt zich nu op de Paralympics en hoopt andere te kunnen inspireren om "door te gaan".

De 34-jarige Olivia Fairclough uit Engeland werkte in 2016 in Egypte als rij-instructeur toen het paard waar ze op reed op haar viel.”De lessen waren afgelopen en we deden een springtraining met de manegepaarden. ” Ze zat op haar paard te wachten tot ze aan de beurt was om te gaan springen en vanaf dat moment kan ze zich niets meer herinneren. “Er is mij verteld dat het paard plotseling schrok en bovenop mij terecht is gekomen. Ik had dit paard eerder gereden en niemand weet wat er gebeurde of waarom hij dit deed. ”

Ernstig gewond

Olivia, die buiten bewustzijn was, is na het ongeluk naar het ziekenhuis in Cairo gebracht. Daar bleek ze ernstig gewond te zijn. Ze had niet alleen haar rug, maar ook drie ribben gebroken die beide longen hadden doorboord. Hierop werd ze overgebracht naar een ander ziekenhuis in Cairo voor een operatie en bracht daar vier dagen door voordat ze weer naar huis kon vliegen.

Paralympics

De amazone die meer dan twintig jaar rijervaring heeft, wil weer gaan rijden. Ze heeft hierbij nog wel hulp nodig, zo moet ze in het zadel worden gehesen en heeft ze begeleiders naast het paard nodig totdat ze stabieler kan zitten. Geïnspireerd door de paralympische ruiters wil ze zich nu richten op de Paralympics.”Ik wil bewijzen dat ik het kan. Als zij het kunnen, waarom ik dan niet?” aldus Olivia. “Ik wil dat anderen die met iets soortgelijks worden geconfronteerd, doorgaan, niet stoppen en opgeven. Ik had nooit gedacht dat ik twee jaar na mijn ongeluk weer zou rijden.”

 

Bron: HorseandHound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook