Ga naar hoofdinhoud

Meervoudige schoftbreuk voor SF-hengst Orson des Hayettes na val in stalgang

Tim Prouvé met Orson des Hayettes. Foto: Still ClipMyHorse

Orson des Hayettes (Mozart des Hayettes x Ryon d'Anzex X) heeft een zware blessure opgelopen. De 17-jarige Selle Français gefokte en bij het SBS goedgekeurde hengst ging bij het steigeren in de stalgang onderuit en heeft daarbij zijn schoft op verschillende plaatsen gebroken.

Orson des Hayettes staat momenteel bij Equitom, de kliniek van Tom Mariën. “We willen hem alle kansen geven om te herstellen. Het zal een lange en moeilijke revalidatie worden”, vertelt eigenaar Bert Prouvé aan Horseman.

Internationale sport

De hengst werd eerder in de internationale sport uitgebracht door Rossella de Simone en kwam daarna via een veiling in handen van Gudrun Patteet. Zij verkocht Orson des Hayettes een kleine twee jaar geleden aan Bert Prouvé waarna zijn zoon Tim plaatsnam in het zadel.

GP-overwinning

De zestienjarige Prouvé won met de hengst begin deze maand de Grote Prijs van Opglabbeek. Het duo zou volgende week deelnemen aan de Sires of the World in Lanaken maar daar kan nu een streep door heen.

Bron: Horseman/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Meervoudige schoftbreuk voor SF-hengst Orson des Hayettes na val in stalgang

  • Ceciele

    Mijn oude lichte tour paard had ook 4 schoft wervels gebroken, gewoon met rust goed gekomen, half jaar later weer in de ring .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook