Ga naar hoofdinhoud

Megastrandrit Friezen eindigt voor deelneemster in ziekenhuis

Megastrandrit Friezen. Still: Facebook.
De megastrandrit van Callantsoog naar Huisduinen, waarbij 450 Friese paarden over het strand reden, is voor Valerie Bseibess slecht afgelopen. De Amerikaanse amazone kwam lelijk ten val en werd overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in Alkmaar. Ze hield aan het ongeluk zeven gebroken ribben, een geperforeerde long en een inwendige bloeding over.

De organisatie van de grote strandrit zegt in een verklaring: “Dit ongeval is voortgekomen uit het feit dat mensen de regels niet hanteren en de stoet hard voorbij galopperen terwijl nadrukkelijk is aangegeven dat dit niet is toegestaan. Door dit toch te doen brengen ze andere mensen in gevaar. In dit geval is het paard geschrokken van een stel dat hard in galop langs kwam zetten waarna het paard omhoog ging en er vandoor vloog.”

Respect voor elkaar

“In zo een grote groep is het zaak om respect voor elkaar te hebben! Valerie maakt het inmiddels weer redelijk goed. Het ongeluk gebeurde op het strand net na het keerpunt in Huisduinen. We hopen dat de ruiters die zich aangesproken voelen ten aanzien van dit incident contact op willen nemen.”

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Megastrandrit Friezen eindigt voor deelneemster in ziekenhuis

  • Bosma

    Drie ruiters met Friese vlag peesbeschermers waren meerdere keren aan het galoperen 2 dames en een man hadden er lak aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.