Ga naar hoofdinhoud

Megastrandrit Friezen eindigt voor deelneemster in ziekenhuis

Megastrandrit Friezen. Still: Facebook.

De megastrandrit van Callantsoog naar Huisduinen, waarbij 450 Friese paarden over het strand reden, is voor Valerie Bseibess slecht afgelopen. De Amerikaanse amazone kwam lelijk ten val en werd overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in Alkmaar. Ze hield aan het ongeluk zeven gebroken ribben, een geperforeerde long en een inwendige bloeding over.

De organisatie van de grote strandrit zegt in een verklaring: “Dit ongeval is voortgekomen uit het feit dat mensen de regels niet hanteren en de stoet hard voorbij galopperen terwijl nadrukkelijk is aangegeven dat dit niet is toegestaan. Door dit toch te doen brengen ze andere mensen in gevaar. In dit geval is het paard geschrokken van een stel dat hard in galop langs kwam zetten waarna het paard omhoog ging en er vandoor vloog.”

Respect voor elkaar

“In zo een grote groep is het zaak om respect voor elkaar te hebben! Valerie maakt het inmiddels weer redelijk goed. Het ongeluk gebeurde op het strand net na het keerpunt in Huisduinen. We hopen dat de ruiters die zich aangesproken voelen ten aanzien van dit incident contact op willen nemen.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Megastrandrit Friezen eindigt voor deelneemster in ziekenhuis

  • Bosma

    Drie ruiters met Friese vlag peesbeschermers waren meerdere keren aan het galoperen 2 dames en een man hadden er lak aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook