Ga naar hoofdinhoud

Paard overleeft aanrijding niet, dader rijdt door

Update

Langs de Nieuweweg in Kedichem is vanmiddag een amazone met haar paard van achteren aangereden door een automobilist. De merrie raakte bij deze aanrijding zodanig gewond dat er niets anders opzat dan zo snel mogelijk een dierenarts ter plaatse te helen om haar uit haar lijden te verlossen. De automobilist is er met grote snelheid vandoor gegaan na de aanrijding en liet de amazone, die zelf niet gewond is geraakt, met haar zwaar gewonde paard hulpeloos achter.

“Onze lieve Kiki is dood, haar hele been is verbrijzeld, door een hufter die met zeer hoge snelheid over de Nieuweweg om 15.15 u. vanmiddag in Kedichem reedt en Nini en Kiki van achteren heeft geramd”, liet de eigenaresse van het paard weten in een oproep op facebook aan getuigen om zich te melden. “De auto is een soort Caddy kleur wit. De hufter in kwestie in notabene doorgereden. Help Nita Kampinga, Nini en mij de dader te vinden.”

Kiki is ter plekke zo snel mogelijk door de dierenarts geëuthanaseerd om haar uit haar lijden te verlossen.

Ook Hart van Nederland heeft aandacht besteed aan deze zaak en meldt dat de politie de bestuurder nog niet heeft kunnen opsporen en op zoek is naar een witte auto, vermoedelijk een Volkswagen Caddy. Achter de witte auto reed een donkerkleurige auto. De bestuurder van deze auto moet getuige zijn geweest van de aanrijding. De politie roept ook deze bestuurder op zich te melden.

Klik hier voor de link naar het fb-bericht (met schokkende beelden)

Bron: Horses.nl/Hart van Nederland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Paard overleeft aanrijding niet, dader rijdt door

  • Sanne

    Zoals de foto doet lijken vond de aanrijding niet plaats in het bos maar op een doorgaande rijweg. Echter zal deze helaas niet de laatste zijn aangezien er nog steeds mensen zijn die zich niets van paarden op de weg aantrekken en vinden dat deze dieren niet op de rijweg thuis horen. Heel heftig wat deze jonge vrouw heeft meegemaakt. Jammer genoeg kon dit paard niet meer geholpen worden. Ook paarden mogen op de weg komen en dan vallen deze gewoon onder de bromfietsers. Wij mogen niet op de stoep, fietspad of verhoogde berm, maar zodra er een ruiterpad is moeten we daar op rijden. Is er een berm dan eventueel daar te rijden, echter als je daar braaf gaat rijden komen ze je juist met 130km voorbij gereden dus dan maar op de weg zodat ze je beter zien en hopelijk afremmen. Zodra ze afremmen netjes verder naar rechts de berm in als dat kan… klinkt toch erg logisch en aannemelijk zeker als de auto er ook nog eens een rammelende aanhanger achter heeft hangen. Helaas is dat niet voor iedere bestuurder zo logisch, is het gewoon paardje pesten, geen verstand van paarden of de gedachten er even niet bij. Ik weet het niet maar het is mij laatst ook nog overkomen dus de ruiter of amazone is nu echt afhankelijk van een dosis geluk ben ik bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook