Ga naar hoofdinhoud

Paard schrikt van blaffende hond, ruiter belandt in ziekenhuis

Op het strand van Noordwijk is een ruiter gewond geraakt na een val van zijn paard. Het paard schrok zaterdagmiddag van een blaffende hond waarna de ruiter ongelukkig ten val kwam. De ruiter ondervond na de val veel pijn en liep inwendig letsel op. De gewonde ruiter is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpverleners van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) en ambulancepersoneel werden door de Noordwijkse reddingsbrigade opgeroepen. Het hulpverleningsvoertuig van de KNRM werd ingezet om de ambulancemedewerkers met hun materieel naar de ruiter te brengen. De reddingsbrigade had zich daar al over het slachtoffer ontfermd.

Badgasten en fietsen

Onderweg moest het voertuig meerdere keren stoppen om zich een weg te banen tussen badgasten en verkeerd geparkeerde fietsen. De ruiter is ter plaatse door de ambulancemedewerkers onderzocht en gestabiliseerd waarna deze naar de ambulance kon worden overgebracht. Vervolgens heeft de ambulance het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Bron: KNRM

Eén reactie op “Paard schrikt van blaffende hond, ruiter belandt in ziekenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook